Toplotna izolacija poševnih streh


Posebnosti poševnih streh

V našem kulturnem prostoru so poševne strehe, največkrat dvokapnice, še vedno pogosta izbira tipa strehe. Imajo veliko površino, zato lahko pri napačni izbiri izolacijskega materiala ali neprevidni montaži kaj hitro pride do velikih toplotnih izgub. Izbiro izolacije poševne strehe v največji meri določa strešna konstrukcija.
Poševna streha

Masivno grajena streha (armirano betonska plošča, masivni paneli ali streha grajena z opečnimi polnili) so lahko izolira z izdelki FIBRANxps MAESTRO, FIBRANxps 300-L, FIBRANxps FABRIC, FIBRANxps ETICS GF in FIBRANxps ETICS BT. Ta tip poševnih streh prevladuje predvsem na Primorskem, kjer zaradi močnih vetrov izvedba ravne strehe ali poševne strehe z lesenim ostrešjem ni možna. Masivne strešne konstrukcije toplotno izoliramo z zunanje strani ali pa v kombinaciji - delno zunaj, delno znotraj. Če ne gre drugače, je možno namestiti izolacijo poševne strehe tudi samo z notranje strani, kar pa s seboj prinaša določene slabosti.
 

Poševno streho z lesenim ostrešjem najučinkoviteje toplotno izoliramo s kombinacijo togih in prožnih izolacijskih materialov, ki jih izberemo glede na dane zahteve. Na ta način lahko kar najbolje preprečimo nastanek toplotnih mostov, npr. pri špirovcih. Za izolacijo tovrstnih poševnih streh priporočamo FIBRANxps ETICS GF in FIBRANxps ETICS BT.
 

Poševnih streh kmetijskih objektov običajno ne izoliramo, vseeno pa želimo preprečiti prevelika temperaturna nihanja v njih in posledično neprijetno počutje ali celo trpljenje živali. Izolacija poševne strehe se nahaja na notranji strani in je lahko vidna, ali pa jo premažemo z akrilno barvo ali preplastimo z ometov. Gola toplotna izolacija omogoča tudi uporabo dezinfekcijskih sredstev.
 

Napušči na poševnih strehah so bili v evropskem prostoru zelo dolgo izredno priljubljeni, vendar klimatske razmere v novejšem času zahtevajo veliko previdnosti pri izvedbi napuščev. Ker ti predstavljajo toplotni most, jih je nujno dobro zaščititi. Priporočamo izolacijske plošče FIBRANxps ETICS GF in FIBRANxps FABRIC.
 

Adaptacija poševnih streh je eden izmed ključnih korakov k prihranku pri energentih. Investicija v obnovo poševne strehe se izredno hitro povrne.

 

Dodatne informacije

V kolikor potrebujete dodatne informacije v zvezi z izolacijo poševnih streh, pa tudi drugimi tipi streh (npr. izvedbo ravne strehe), se obrnite na naše svetovalce, ki vam bodo z veseljem pomagali s koristnimi nasveti. Nudimo tudi trajne ravne strehe!

 

Fibran Nord d.o.o. | Poševna streha zahteva veliko previdnosti pri izbiri in montaži izolacije – povezave na našo stran:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
FIBRAN NORD proizvodnja izolacijskih materialov d.o.o.
Naslov
Kočevarjeva ulica 1
8000 Novo mesto
Spletna stran
E-pošta
07 3939510
Seznam fraz
Poševna streha, Izolacija poševne strehe, Izvedba ravne strehe
ZEMLJEVID