Hidroizolacije kot zaščita temeljev pred podtalnico in vlago


Hidroizolacije se je pametno lotiti že med gradnjo, saj tako najučinkoviteje zavarujemo stavbo pred vdorom podtalnice in vlage. A ker situacija zmeraj ni najoptimalnejša in ker obstaja tudi veliko starejših objektov, pri katerih hidroizolacija temeljev ni bila narejena ali je bila narejena pomanjkljivo, se je mogoče odločiti tudi za izolacijo temeljev stare hiše. V vsakem primeru boste s primerno hidroizolacijo (hidroizolacijo temeljne plošče, hidroizolacijo kleti in sten) poskrbeli za dolgotrajnejšo obstojnost zidov in celotne stavbe, zaščita hidroizolacije pa bo poskrbela tudi za prijetnejše in zdravju prijaznejše bivanje v domačem okolju.

TOPLOTNA IZOLACIJA TEMELJNE PLOŠČE


Vrste hidroizolacij

HidroizolacijaV glavnem ločujemo med horizontalno hidroizolacijo temeljev in vertikalno hidroizolacijo. Horizontalna hidroizolacija temeljev je, kot že ime nakazuje, zaščita tal, ki jo vgradimo med temelji in ploščo, položimo pa jo horizontalno na tla, s čimer preprečimo dvig in vdor vode in vlage. Vertikalno hidroizolacijo položimo na stene, ki so narejene pod zemljo, s čimer preprečimo vdor vlage s strani. V kolikor imamo težave s podtalno vodo, hidroizolacija ni dovolj, v tem primeru je pametno izvesti tudi drenažo, s katero omogočimo pretok vode pod tlemi okoli objekta. Voda v tem primeru ne zastaja, sama hidroizolacija pa je veliko bolj učinkovita.


Hidroizolacija temeljev v podjetju Fibran

Hidroizolacija temeljevSkupina Fibran spada med pomembnejše proizvajalce na področju toplotnih in hidroizolacij, svoj renome pa dosegamo (in vztrajno tudi presegamo) z natančnim načrtovanjem, izvajanjem, z vlaganjem v razvoj ter z nenehnim izpopolnjevanjem svojih že tako ali tako kakovostnih storitev. Dokaz naše kvalitete so številni objekti po svetu (v več kot 40 državah), ki imajo vgrajene naše izolacijske elemente. Če se odločate za novogradnjo ali se popadate s težavami z vlago, se obrnite na nas. Učinkovito poskrbimo za hidroizolacijo temeljev, hidroizolacijo temeljne plošče, hidroizolacijo kleti, fasade in sten ter vam zmeraj pomagamo najti rešitev, ki bo za vas najprimernejša in najugodnejša. Kontaktirajte nas!