Pošlji povpraševanje

Tradicija zaroke in podarjanja prstanov sega že tisočletja nazaj

Tradicija zaroke in tudi zaročnih prstanov sega daleč v zgodovino. S podarjanjem zaročnih prstanov v znamenje poroke naj bi po nekaterih pripovedkah pričeli že Egipčani. Ta tradicija se je ohranila skozi mnoga tisočletja in ji ostajamo zvesti vse do danes. Zaroka predstavlja velik korak v življenju posameznika, saj z zaroko v bistvu povemo, da smo nekomu pripravljeni priseči večno zvestobo. Zaročni prstan, ki ga v znak te zaobljube izročimo, mora biti zatorej unikaten in izdelan z ljubeznijo.

Zaroka prstani

Zaročni prstani z diamanti simbolizirajo trdnost bodočega zakona

V Zlatarskem ateljeju Mengeš izdelujemo različne zaročne prstane. Še vedno so izjemno popularni zaročni prstani sestavljeni iz preprostega obročka, ki ga krasi diamant. Obroček je navadno izdelan iz belega zlata, lahko pa stranke izbirajo tudi med drugimi kovinami. Diamant je najtrši med vsemi minerali, zato ne preseneča, da zaročni prstan z diamantom simbolizira trdnost in stabilnost bodočega zakona.

Ker se v Zlatarskem ateljeju v Mengšu zavedamo, da ima vsak svoj okus lahko pri nas izdelamo zaročne prstane po naročilu. Pri izdelavi prstanov uporabljamo različne žlahtne kovine. Stranke se lahko odločajo za srebro, rumeno ali rdeče zlato ter celo platino, vendar so dan danes najpopularnejši in najbolj zaželeni zaročni prstani iz belega zlata in zlati prstani. Stranke pa lahko izbirajo tudi med različnimi brusi diamanta pri zaročnem prstanu. Najpogosteje se stranke odločajo za brušenje na briljant (57 ploskvic), ki optično poudari vso lepoto in sijaj diamanta. Ker lahko diamante najdemo v različnih odtenkih lahko za prav vsakega izdelamo zaročni prstan, ki bo unikaten in se bo podal prav izbrani osebi.

Stranke pa lahko ob pestri izbiri diamantov izbirajo tudi med drugimi materiali, ki jih lahko dodajo žlahtnim kovinam ter tako naredijo prstane nekoliko bolj eksotične, takšni prstani pa še bolj poudarijo karakter osebe, ki ga nosi.

Zaročni prstan belo zlatoZaročni prstani z diamantom za oba

Zaročni prstani so oblikovani v skladu z željami naših strank

V Zlatarskem ateljeju v Mengšu izdelujemo prstane natančno po željah strank. Veseli smo, če nas stranka usmeri in nam predstavi lastne želje ter pričakovanja, ki jih ima glede prstana, v primeru, ko pa stranka o obliki prstana in o materialih še ni dokončno odločena pa z veseljem pomagamo s svojimi idejami, ki jih zaradi obilice izkušenj pri izdelavi zaročnih prstanov ne primanjkuje.

Zaročni prstani po meri so unikatno oblikovani

Zavedamo pa se, da vsak par skrbi tudi cena zaročnega prstana, zato vam v Zlatarskem ateljeju v Mengšu poleg prefinjenega dizajna zagotavljamo tudi ugodno ceno. Dan danes je pri nas mogoče naročiti tudi zaročni prstan za oba. Prstani so natančno in skrbno izdelani, za zadovoljstvo strank pa je tako več kot poskrbljeno. Pri nas pa ne izdelujemo zgolj zaročnega nakita, pač pa se lahko stranke odločijo tudi za izdelavo poročnega nakita v različnih materialih in barvah. Poročni nakit je moderen in natančno oblikovan. Stranke lahko prav tako kot pri zaročnem nakitu, izbirajo med različnimi materiali, iz katerih bo poročni nakit izdelan. Najpogosteje se stranke odločajo za poročni nakit iz belega zlata, ponujamo pa tudi nakit iz srebra, rumenega ali rdečega zlata ter platine.

Zlatarski atelje

Vljudno vabljeni v naš zlatarski atelje, kjer se bomo z vami pogovorili o vaših željah in pričakovanjih ter tako izdelali zaročni prstan s katerim boste izjemno zadovoljni.