Sharm El Sheikh hotels 5 star na najlepšem kotičku sveta

Sharm El Sheikh hotels 5 star omogočajo svojim gostom nepozabne počitnice v osrčju tega čudovitega obmorskega mesteca, ki je svetovno znano po čudovitih plažah in odličnih možnostih za potapljanje. Seveda pa lahko razen poležavanja na plaži počnemo še kup zanimivih stvari, od obiska mošej, bazarjev, pustolovskih izletov v puščavo ali preizkušanja zanimivih vodnih športov.

Ko se polni vtisov vrnemo v enega od razkošnih hotelov, kot je na primer Sharm El Sheikh hotel Ghazala Gardens, pa se lahko prepustimo pestrim kulinaričnim užitkom v številnih raznolikih restavracijah in se sprostimo ob zabavnih celodnevnih animacijah. Vsi Sharm El Sheikh hoteli so namreč luksuzno opremljeni ter ponujajo neomejeno udobje, gastronomska razvajanja, spa, wellnes in fitnes prostore ter druge dejavnosti, ob katerih vam zagotovo ne bo dolgčas.

Sharm El Sheikh hotels 5 star

Sharm El Sheikh hotel Ghazala Gardens, primeren za pare in družine

Odličen 4-zvezdični Sharm El Sheikh hotel Ghazala Gardens, ki se nahaja v živahnem zalivu Naama, je zgrajen v čudovitem slogu ter ponuja svetle, klimatizirane sobe s TV, minibarom, brisačami in torbo za na plažo, ki je oddaljena le 200 metrov. Kompleks zgradb obdajajo čudovito urejeni vrtovi, ki jih lahko občudujemo z ležalnika ob bazenu.

Kot imajo vsi Sharm El Sheikh hoteli številne restavracije in bare, se tudi Sharm El Sheikh hotel Ghazala Gardens ponaša s kar 7 različnimi restavracijami v sklopu nastanitve, kjer je možno razvajati brbončice z mednarodno, pa tudi vegetarijansko kulinariko ali pa enostavno naročiti pico, česar se običajno najbolj veselijo otroci. Da bi pokurili odvečne kalorije, se lahko zapeljemo in sprehodimo po okolici, kajti Sharm El Sheikh hotels 5 star in ostale nastanitve so le nekaj kilometrov stran od narodnega parka Ras Mohammed in čudovitega svetilnika Al Fanar, prav tako pa sam zaliv Naama ponuja fantastične motive, primerne za počitniške fotografije.

Sharm El Sheikh hotel Ghazala Gardens

Sharm El Sheikh hoteli predstavljajo odlično izhodišče za izlete in nakupe

Sharm El Sheikh hoteli so odlično izhodišče tudi za obisk drugih znamenitosti in zanimivosti, ki jih enostavno ne smemo izpustiti, ko obiščemo Sinajski polotok. V bližini zaliva Naama se nahaja veličastna mošeja Mustafa, ki je največja v mestu in sprejme približno 3000 vernikov. Krasita jo dva 72 metrov visoka minareta, ki obkrožata vsako stran osrednje kupole. Ponoči jo osvetlijo številni žarometi in ustvarijo osupljivo kuliso za čudovite fotografije. Prav nič manj veličastna pa ni njena notranjost, okrašena z nizkimi visečimi lestenci in arabsko kaligrafijo.

Če uživamo v barantanju z lokalnimi prodajalci, moramo obvezno obiskati staro tržnico v mestu, kjer lahko poleg spominkov opravimo odličen nakup usnjenih izdelkov, nakita, tekstila, čajev, začimb in suhega sadja. Posebnost so lesene gravirane okrasne figurice. Ob poti nazaj do Sharm El Sheikh hotel Ghazala Gardens se lahko sprehodimo po čudovitem zalivu Naama, ob peščenih plažah in pogledu na oddaljene gore. Zaliv je tudi odlična lokacija za preizkušanje vodnih športov, kot so vožnja s kajakom, vodnim skuterjem ali jadranje na deski.

Sharm El Sheikh hotels 5 star omogočajo bivanje ob morju, polnem raznolike flore in favne. Zaradi odlične vidljivosti pod vodo in dobro ohranjenih koralnih grebenov velja ta lokacija za eno najboljših potapljaških destinacij na svetu. Ljudje prihajajo na ta čudoviti košček sveta z željo, da bi lahko občudovali koralne grebene in imeli priložnost plavati med živo pisanimi tropskimi ribami vseh velikosti in oblik.

Kljub temu, da Sharm El Sheikh hotels 5 star že sami po sebi ponujajo dovolj zabave, pa si lahko vseeno privoščimo razburljivo pustolovščino ter se podamo s štirikolesnikom na organizirano vožnjo po peščenih sipinah. Izleti s štirikolesniki so primerni tako za začetnike, kot tudi za bolj izkušene voznike, zato ni omejitev, da ne bi uživali ob obisku tradicionalnega beduinskega tabora, kjer se lahko seznanimo z življenjem ljudi v puščavi. Ker je na tem geografskem predelu minimalno svetlobno onesnaženje in ničelna vlažnost, so zagotovljeni maksimalni pogoji za odlične prizore ozvezdij na nočnem nebu, ki jih zlepa ne bomo pozabili.

Ko smo v Egiptu, se zdi škoda, da bi zamudili eno od svetovnih čudes starodavnega sveta – piramide. Sharm El Sheikh hoteli ponujajo možnost organiziranih enodnevnih izletov v Gizo, kjer lahko raziščemo več tisoč let stara grobišča starodavnih faraonov. Lahko pa se podamo na izlet v več milijonsko živahno mesto Kairo, kjer nas čaka ogromno zgodovinsko in kulturno zanimivih doživetij.

Sharm El Sheikh hoteli

Arabsko gostoljubje, ki ga ponujajo Sharm El Sheikh hotels 5 star

Ker pa smo le na dopustu, je prav, da po adrenalinskih ali kulturno bogatih izletih izkoristimo vso gostoljubje, ki ga omogočajo Sharm El Sheikh hotels 5 star. Prepustimo se najlepšim plažam, topli kristalno čisti vodi in osupljivemu podvodnemu svetu. Ali pa si vzemimo dan za poležavanje na ležalniku, druženje z družino in prijatelji ter srkanje eksotičnih koktajlov. Pomembno je, da si na svoj način napolnimo baterije za nove obveznosti, ki nas čakajo, ko se vrnemo z dopusta. In nikjer drugje kot v Sharm El Sheikhu ni primernejše mesto za to.