Gardenia hotel Alanya all inclusive vam bo zagotovil nepozabni poletni dopust

Gardenia hotel Alanya stoji v slikovitem mestu Alanya na turški obali Sredozemskega morja. Mesto je danes znano kot letoviško mesto ob obali, kljub temu pa ima zelo zanimivo in bogato zgodovino. Turiste vsako leto pritegne kristalno čisto morje, toplo sonce, urejena plaže za vse vrste popotnikov in pa znano turško gostoljubje. Naj ta košček sveta tudi vam postane poznan, zato rezervirajte poletni oddih še danes.

Gardenia hotel Alanya

Ponudba Alanya resorts all inclusive

Ker je celotna regija precej turistično priljubljena, lahko enostavno v nekaj klikih najdete dobro nastanitev. Ena izmed boljših je tako Gardenia hotel Alanya resort all inclusive, ki ponuja vse, kar človek na oddihu v tujini potrebuje. Poleg prostornih sob, kjer si boste lahko ponoči nabrali moči za nov dan, ponuja še mnogo več. Ob večerji lahko tako iz restavracije, ki se nahaja v 5. nadstropju, opazujete sončni zahod, za posebno vzdušje pa bo poskrbelo mesto in morje.

Nastanitev ponuja tudi À la carte restavracijo. V poletnih vročih mesecih pa tekom celega dneva prija tudi osvežitev v obliki dobrega koktejla ali druge pijače. To lahko najdete ne treh mestih - v baru ob recepciji, v baru na plaži in v baru ob bazenu. Tako lahko poleg plaže, ki je oddaljena zgolj 50 m, za hiter skok v vodo uporabite tudi zunanji hotelski bazen.


Plaže v bližini Gardenia hotela Alanya resort all inclusive

Mnogi se raje odpravljajo na dopust v Turčijo kot v Grčijo, saj je ta zaenkrat še manj popularna od Grčije in je zato gneča manjša, poleg tega pa vas bo Alanya Gardenia hotel in čudovite plaže povsem navdušile. V bližini mesta se nahajajo številne čudovite plaže, ki jih je potrebno vsaj enkrat obiskati.

Nekaj najlepših plaž je:

 • Kleopatrina plaža je zelo priljubljena in se nahaja v samem centru mesta. Ime je dobila po dejstvu, da je egipčanska kraljica Kleopatra tu preživljala svoj čas in se tu celo kopala. Druga legenda pravi, da je plažo dobila v dar od svojega ljubimca, Marka Avrelija. Sama plaža je peščena s kristalno čisto vodo.

 • Plaža Incekum se nahaja nekoliko severno od mesta. Ime Incekum pomeni "pesek z drobcem" v turščini. Plaža je tako, kot pravi ime, priljubljena zaradi svojega čistega peska in turkizne vode.

 • Plaža Mahmutlar se nahaja južno od mesta in je idealna za tiste, ki iščejo mirno plažo.

 • Plaža Keykubat na vzhodni strani mesta. Je dolga peščena plaža z različnimi bari, restavracijami in možnostmi za udejstvovanje v vodnih športih. Ponuja veliko možnosti za zabavo in sprostitev.

 • Plaža Konakli se nahaja se približno 10 kilometrov severno od mesta in je priljubljena pri tistih turistih, ki si želijo umakniti od mestnega vrveža. Plaža leži v mirnem okolju s čudovitimi razgledi na gore v zaledju.

Alanya resorts all inclusive

Alanya Gardenia hotel in številne počitniške aktivnosti v njegovi bližini

Mesto Alanya, resorts all inclusive hotelov polno mesto, je priljubljena turistična destinacija, saj ponuja številne aktivnosti in zanimivosti za obiskovalce. Nekaj najbolj obiskanih je:

 • Obisk trdnjave Alanya Kalesi: sprehodite se po obzidju trdnjave in uživajte v čudovitem razgledu na mesto in obalo.

 • Sončenje in kopanje na številnih čudovitih plažah: mesto ima številne čudovite plaže, kjer se lahko sprostite, sončite in uživate v osvežujočem plavanju v Sredozemskem morju.

 • Obisk muzejev, kjer lahko spoznate zgodovino in kulturo tega območja. Arheološki muzej vsebuje številne artefakte iz grške, rimske in bizantinske dobe.

 • Pohodništvo v naravi: Okolica ponuja čudovite pohodniške poti, ki so idealne za raziskovanje. Gorovje Taurus je priljubljena destinacija za pohodnike, kjer lahko občudujete slikovit razgled.

 • Vodni športi: odlična destinacija za ljubitelje vodnih športov. Lahko se zaposlite s potapljanjem, jet ski, jadranjem na deski, vožnjo s čolnom ali celo raftingom na bližnjih rekah.

 • Obisk akvarija, kjer lahko raziščete bogastvo podvodnega sveta. Lahko se sprehodite skozi podvodni tunel in opazujete različne vrste morskih živali, vključno z morskimi psi, želvami in pisanimi ribami.

Alanya Gardenia hotel

Od prazgodovine pa do današnje Alanya resorts all inclusive

Mesto, kjer danes stoji Alanya Gardenia hotel resorts all inclusive, ima bogato zgodovino, ki sega vse do prazgodovine. V bližnjih jamah Karain so našli ostanke, ki pričajo o naseljenosti območje že v obdobju paleolitika. Tekom zgodovine je nato območje pripadalo vse od rimskega imperija, do Bizanca in otomanskega imperija.

Zaradi zaledja pod gorovjem Taurus je bilo mesto od nekdaj pomembno strateško mesto. Od leta 1958 naprej se celotna regija intenzivno turistično razvija, danes pa velja za eno najbolj priljubljenih turških letovišč. Zaradi različne oblasti na območju poznamo mesto tudi pod več različnimi imeni. V latinščini je imelo mesto ime Coracesium, kar v prevodu pomeni »štrleče mesto«, saj ta kot polotok štrli v morje.

V bizantinskem imperiju se je mesta držalo ime Kalonoros, kar pomeni »lepa gora« v grščini. To se navezuje na gorovje Taurus, ki leži v zaledju danes poznanih čudovitih rajskih plaž. V srednjem veku je bilo mesto tudi priljubljeno piratsko pristanišče, kjer so se zbirale tolpe, ki so ropale ladje na sredozemskem morju. Zgodovina mesta je tako raznolika in pestra, kar obiskovalcem omogoča vpogled v preteklost ter združuje starodavno in sodobno v enem čudovitem kraju. Obiščite Alanya Gardenia hotel in uživajte na nepozabnih počitnicah.