Kreta: Grčija je čudovita, njen največji otok z all inclusive hoteli pa nič manj


Kreta: Grčija je dežela, ki nas vedno znova očara – na vsakem koraku. Ponaša se z bogato zgodovino in ponuja nekatera večja mesta, kot sta Atene in Solun, ki kar kipijo od vseh zgodovinskih zanimivosti. A še bolj kot celina, so v Grčiji kot turistične destinacije zanimivi otoki – in teh je tam res veliko. Eden od najbolj znamenitih je Kreta.

Kreta – Grčija se lahko pohvali, da je to njej največji otok; ponuja ogromno za vse tipe turistov. V vsakem primeru pa je vredna obiska, saj boste na Kreti znamenitosti našli na vsakem koraku.

kreta znamenitosti

Otok za vse tipe turistov, saj je Kreta polna znemenitosti

Kreta (in Grčija kot taka) je primerna za vse tipe gostov. Tisti, ki uživajo v razvajanju, bodo najbrž izbrali za bivanje na Kreti hotele. Na voljo je kar nekaj zares atraktivnih možnosti. Tisti, ki si želijo nekoliko več svobode, pa bodo najbrž raje izbrali na Kreti apartma. Na voljo so različni tipi apartmajev. Od ugodnih, manj luksuznih variant, do tistih, ki so opremljeni celo z lastnim bazenom in vsem luksuzom, ki bi si ga turisti želeli.

To pa ne velja le za Kreto, Grčija kot dežela je prav tako primerna za vse tipe turistov in bo vsakemu zagotovila tisto, kar si najbolj želi.


Kreta: apartmaji za tiste, ki si želijo svobodo

Tako Kreta kot Grčija kot celota ponujata ogromno znamenitosti. Konec koncev gre za zgodovinsko izredno bogato deželo. Če so torej tisto, kar vas najbolj zanima na Kreti znamenitosti, si boste za to, da si jih boste ogledali čim več, morali vzeti kar nekaj časa. V tem primeru poležavanje v hotelih all inclusive ne bo najboljša izbira za vas, vendar vam predlagamo na Kreti apartma.

Za tiste pustolovske duše, ki si želijo otok raziskovati in čim bolj spoznati, je torej najbolje izbrati na Kreti apartma. Med raziskovanjem Krete apartmaji namreč nudijo največ svobode. Na popotovanje po otoku se lahko odpravite kadarkoli. Si morda zgodaj zjutraj na neki atraktivni točki ogledate sončni zahod in si šele nato privoščite bogat zajtrk, bodisi v »domačem« apartmaju bodisi v taverni na poti.

Če boste kakšno noč preživeli v kateri izmed diskotek, si boste lahko privoščili poležavanje do poldneva, v svojem apartmaju pa nato zgodnje kosilo. Podobno vam bo na Kreti apartma prišel prav, če boste prišli iz raziskovanja otoka pozno in si boste tako pripravili pozno večerjo ter s partnerjem ali prijatelji spili pred spanjem še kakšno pijačo iz hladilnika.

Če si vseeno želite nekoliko več razvajanja in tega, da vam nekdo pripravi vsaj zajtrk, pa lahko tudi, če boste večino časa porabili za raziskovanje znamenitosti in poležavanje na različnih plažah, izberete na Kreti hotele. Tako kot v vsej Grčiji, se bodo namreč našli tudi na otoku Kreta hoteli različnih kategorij z različno ponudbo.

Lahko izberete na primer nočitev z zajtrkom, tako boste imeli dovolj časa, da vas očara, hoteli pa vam bodo medtem nudili vso udobje, saj si boste v njih lahko privoščili vsaj krepčilen zajtrk, preden se boste odpravili na raziskovanje Krete in znamenitosti, ki jih tam ne manjka.

kreta apartmaji

Kreta: hotel all inclusive za tiste, ki si želijo udobja

Če se boste odpravili na Kreto v Grčiji predvsem zato, ker boste želeli tam uživati brezskrbne počitnice s poležavanjem na plaži ali ob hotelskem bazenu, medtem ko vam ne bo manjkalo hrane in pijače, potem izberite na hotel all inclusive. Ta vam bo nudil vse to in še več.

Tudi, če boste izbrali na Kreti hotele all inclusive, to ne pomeni, da ne boste mogli raziskovati otoka. Nekatere agencije organizirajo tudi vodene izlete. Tako lahko iz prve roke izveste veliko o zgodovini Krete in Grčije kot take, saj so vodniki običajno prave zakladnice znanja. Lahko pa vam svetujejo tudi, katere so na Kreti znamenitosti, ki jih enostavno ne smete zamuditi, če si boste morda kakšen dan izposodili avto in sami šli na izlet.

kreta hoteli

Kreta: znamenitosti ne bo zmanjkalo

Kreta in Grčija kot taka sta zagotovo polni znamenitosti in prava poslastica za vse ljubitelje zgodovine, mitov in narave. Ob obisku Krete znamenitosti tako zlepa ne bo zmanjkalo.

Ne smete zamuditi obiska minojske palače Knossos, kjer boste na vsakem koraku srečali dokaze o tem, kako pomembna in bogata je bila minojska civilizacija. Lahko pa se boste pobliže spoznali tudi z znamenitim mitom o labirintu z Minotavrom. Poleg tega vas bodo očarale ribiške vasice, številni muzeji in palače ter druge kulturne znamenitosti.

Kreta z znamenitostmi pa ne bo pustila ravnodušnih niti tistih, ki se najraje od vsega izgubijo v naravi in opazujejo njeno mojstrstvo ustvarjanja in slikanja sveta. Med popotovanjem po otoku boste lahko opazovali razgibanost terena. Zaljubili se boste v oljčne nasade in nasade vinske trte, ki ustvarjajo slikovite poglede. V bližini mesteca Agios Nikolaus pa vas čaka na Kreti znamenitost, ki je morda ne bi pričakovali – najstarejši palmin gozd v Evropi.

Na jugu otoka si lahko ogledate še najdaljšo sotesko v Evropi, Samario, vendar se na treking odpravite le, če imate dovolj kondicije. Sicer pa se tam tudi druge soteske zaključujejo s čudovitimi skritimi peščenimi zalivi, ki jih odlikujeta čisto morje in mogočni klifi.

kreta hotel all inclusive