Zelena streha je naravna nadgradnja ravne strehe

Zelena streha v današnjem času postaja vse bolj zaželena opcija gradbenih del, saj izdelava zelene strehe omogoči, da del narave v obliki rastlin za zelene strehe prenesemo na streho ali teraso našega objekta: tako z zeleno streho nekoliko omilimo ceno, ki jo je morala plačati narava, da smo lahko naš objekt postavili . Zelena streha se tako odlikuje s čudovitim estetskim izgledom, ki dvigne estetsko vrednost našega objekta. Poleg tega je zelena streha tudi način, da nekaj dobrega storimo za okolje. Sestava zelene strehe je raznolika. Rastline za zelene strehe namreč obsegajo vse od trajnic in trav do grmovnic in dreves. Seveda so velike in intenzivne rastline primerne le v primeru, če zeleno streho postavimo na ravno streho. Poudariti je treba tudi to, da zelena streha v bistvu ni strešna kritina, saj gre le za njeno nadgradnjo. Poskrbeti moramo za takšne in drugačne izolacije, ki objekt izolirajo toplotno in proti vodi.

zelena streha

Ceno zelene strehe je vsekakor vredno plačati

Cena zelene strehe morda ni najnižja, a glede na to, kaj za ceno zelene strehe dobimo, je investicija zagotovo vredna vložka. V današnjem času je estetska gradnja vse bolj pomembna. Že dolgo ni več vseeno, kako izgleda naš objekt. Včasih je bil izgled povsem v drugem planu in investitorjem je bila predvsem pomembna funkcionalnost. Estetske linije objekta pa so danes prav tako pomembne kot funkcija. In zelena streha je zagotovo tista, ki zelo doprinese k estetskem izgledu in imidžu našega objekta, zato je ceno zelene strehe vredno plačati. Izdelava zelene strehe namreč našemu objektu omogoči, da je nekaj posebnega. V današnjem času so estetske linije objektov res izpopolnjene, a nič objekta ne poživi tako močno, kot so to rastline za zelene strehe. Živa narava ima svoj čas in različne sestave zelene strehe vse bolj navdušujejo investitorje v Sloveniji.

zelena streha

VEČ O NAŠIH RAVNIH STREHAH TUKAJ!

Cena zelene strehe je tudi pomoč naravi

Če sodite med tiste, ki jim estetika ni tako zelo pomembna, pa vas bo gotovo prepričala ekološkost, ki jo ima zelena streha. Če se namreč odločite za izdelavo zelene strehe, se boste s tem na nek način oddolžili okolju. Vsaka gradnja namreč zahteva uničenje drobnega koščka narave, v katero objekt umestimo. Drugače pač ne gre. Zelena streha pa je način, da del te uničene narave ponovno vzpostavite oziroma oživite. In tudi zato je ceno zelene strehe primerno plačati. Zelena streha je namreč trajnostna, kar pomeni, da bo z njeno pomočjo svet nekoliko lepši in bolj prijazen do naših zanamcev.

Zelena streha je moderen trend

Tisti, ki gradijo moderno, ceno zelene strehe plačajo z veseljem, saj je njihova gradnja tako v skladu z najmodernejšimi gradbenimi smernicami. Moderna gradnja je namreč okolju prijazna in estetska, zato je izdelava zelene strehe velika modna zapoved v gradnji. Rastline za zelene strehe, ki so del vašega objekta, namreč izpričujejo, da objekt gradi nekdo, ki se spozna na modo. In to zagotovo dviga imidž objekta in investitorjev osebni imidž.

Zelena streha je raznovrstna

Zelena streha ne pomeni zgolj ene vrste rastlin. Sestava zelene strehe namreč pozna najrazličnejše tipe. Lahko se odločite za sestavo zelene strehe, ki je intenzivna. V tem primeru boste na streho sadili drevesa in grmovnice, torej boste imeli pravi strešni park. Seveda pa je tu potrebna previdnost, saj je zaradi možnosti močnih sunkov vetra potrebno drevesa ustrezno zavarovati. Potrebno je pritrditi pletenice, ki omogočajo stabilnost drevju in preprečujejo, da bi močan veter drevesa izpulil. Seveda je cena zelene strehe v tem primeru višja.