Streha - ravne strehe prinašajo maksimalno izkoriščenost


Ravna streha že kar nekaj časa predstavlja znano inženirsko rešitev. Do sredine prejšnjega stoletja se je ravna streha izvajala samo na industrijskih halah, saj je izdelava ravne strehe pomenila idealno tehnično in tudi cenovno zelo ugodno rešitev. V drugi polovici prejšnjega stoletja pa se je ravna streha pojavila tudi na stanovanjskih objektih. Pred klasičnimi, poševnimi, imajo ravne strehe kar nekaj prednosti. Najpomembnejši sta enostavnost tehnične izvedbe in zato cenejše delo ter nizki stroški vzdrževanja. Prednost pa je tudi v maksimalni prostorski izkoriščenosti, saj ravna streha omogoča izrabo tako notranjosti (prostornost najvišje etaže bivalnega prostora) kot tudi zunanjosti (ravno streho je mogoče ozeleniti).

LAHKO PA SI IZBERETE PLOČEVINASTO STREHO


Zelena streha prinaša svežino v urbano okolje - cena več kot ugodna

Zelena streha je ena od številnih prednosti, ki jih omogoča ravna streha na hiši. V primerjavi s poševno je ravna zelena streha enostavnejša, cena njene izdelava je ugodnejša, tako zunanji kot notranji prostor pa lahko bolje izkoristimo. Tako si lahko na strehi uredimo prostor za počitek, sončenje in rekreacijo, z nasaditvijo zelenja pa jo lahko spremenimo celo v manjši park. Še tako majhna zelena streha bo v urbano okolje prinesla svežino, prispevala k ohranjanju ekosistema ter izboljšanju zraka. Zato je zazelenitev ravne strehe v nakupovalnih središčih, spalnih naseljih ter na večjih zgradbah zavodov, bolnišnic, parkirnih hiš in industrijskih objektov še kako zaželena. Omislite si lahko tudi ekstenzivno ali celo intenzivno ozelenitev, ki bo vašo streho spremenila v manjši park.

CENA RAVNE STREHE


Zelena streha ima tudi praktične prednosti

StreheRavna streha na hiši pa poleg estetskih prinaša tudi povsem praktične prednosti. Zelena streha ob hudih nalivih zadržuje vodo, ki se zato počasneje steka v kanalizacijo. Nad strešno konstrukcijo je dodaten zaščitni sloj, zato so temperaturne spremembe v izolaciji in konstrukciji manjše. To pomeni, da je zelena streha zato tudi trajnejša. Zeleno streho je sicer treba vzdrževati, vendar pa si delo lahko znatno olajšamo, če poskrbimo za dobro drenažo in streho zasadimo z rastlinjem, ki ne potrebuje posebne nege. Če se na strehi zadržujemo in jo uporabljamo tudi kot površino za rekreacijo, pa jo je bolje zasaditi s parkovnim rastlinjem. Vzdrževanje teh rastlin je lahko prijetno rekreacijsko opravilo.


Dobra izolacija pogoj za izdelavo ravne zelene strehe

Dobro izolirana ravna streha na hiši je pogoj za izdelavo ravne zelene strehe. Hidroizolacija kot vrhnji sloj izolacije mora biti dobro zaščitena pred vdorom korenin, cela streha pa projektirana tudi za dodatno težo sloja prsti, rastlinja in vode, ki jo lahko ta sloj vpije. Obrnjena ravna streha je ena najzanesljivejših kakovostnih rešitev toplotne izolacije ravnih strešnih konstrukcij. Preko hidroizolacije položimo toplotno izolacijo Bauderpir, izolacijske plošče za ravne strehe z obojestransko prekrivno plastjo iz aluminija, s pregibom. Zaradi dobrih toplotnih izolacijskih lastnosti se lahko zmanjša debelina izolacijske snov. Hidroizolacija je na ta način zaščitena pred neposrednimi vremenskimi in mehanskimi vplivi.


Metrapan - kakovost in tradicija

Meltal IS d.o.o. je podjetje, ki sodi v sam vrh evropskih podjetij, ki se ukvarjajo z odkupom, predelavo in prodajo odpadnih barvnih kovin ter med pomembnejša slovenska podjetja, ki se ukvarjajo s trgovanjem izdelkov in polizdelkov iz barvne metalurgije. V okviru prodajnega programa Metrapan so na voljo strešne kritine in fasadni paneli z izolacijo v različnih barvah, oblikah in dimenzijah, krovsko-kleparski izdelki, pritrdilni material ter nosilne trapezne pločevine. Z nenehnim širjenjem prodajne mreže in asortimana želimo zagotoviti dolgoročen razvoj podjetja in celovitost ponudbe.

Zelena streha