Kritina za nadstrešek - kako izbrati ustrezno kritino za nadstrešek


Vas zanima, kakšna strešna kritina bi bila najboljša za vaš nadstrešek? Izbira kritine za nadstrešek je odvisna od objekta, konstrukcije in tudi naklona nadstreška. Primerna je vsaka, ki se tudi sicer uporablja za strehe. Pomembno je, da je odporna in varuje pred vremenskimi vplivi ter da bo prenesla vse obremenitve, hkrati pa je odporna proti ultravijoličnim žarkom. Najpogosteje se uporablja lahka strešna kritina, ki ne obremenjuje konstrukcije. Če je kritina težka, lahko skupaj z debelo snežno odejo preveč obteži nadstrešek.
Pogosto se uporablja steklo, lepljeno ali pleksi steklo, saj so predvsem za terase najbolj primerne prosojne in polprosojne strešne kritine. Kljub temu je v zadnjem času najbolj razširjena polikarbonatna kritina za nadstrešek, ki je lahka in trpežna, predvsem pa je najbolj uporabna pri konzolnih (ukrivljenih) nadstreških.

Kritina za nadstrešek


Kritina za avtomobilski nadstrešek mora biti predvsem trdna in močna


Pri nadstreških za avtomobile ni pomembno, da je kritina prosojna, temveč mora ta biti predvsem trdna in močna. Odlično izbiropredstavlja pločevinasta strešna kritina (cenik dokazuje, da je cena strešne kritine iz pločevine ugodna), ki učinkovito kljubuje dežju, snegu, vetru in ostalim vremenskim pojavom.
Najpogosteje se uporablja pocinkana trapezasta pločevina poljubnih barv, ki je zelo vzdržljiva in ne potrebuje toliko podkonstrukcije. Na spodnji strani pločevine je ponavadi protikondenzni filc, lahko pa še poliuretanski obrizg. Izolacija in filc blažita tudi ropot, ki nastane ob močnem deževju.

VEČ O KOVINSKI STREŠNI KRITINI


strešna kritina cenikStrešna kritina - cenik priča o tem, da je cena strešne kritine več kot ugodna


Vas zanima, koliko stane strešna kritina? Cenik strešne kritine, ki sicer navaja informativne cene strešne kritine, vam bo sicer podal predstavo o tem, kako ugodna je lahko cena strešne kritine. Končna cena strešne kritine je namreč odvisna od večih dejavnikov, kamor sodijo seveda tudi vaše želje.
Ne glede na to ali vas je pritegnila polikarbonatna kritna za nadstrešek ali pločevinasta strešna kritina za garažo, lahko ste prepričani, da boste pri nas dobili najboljše za vaš denar. Več na naši spletni strani: https://metrapan.si/