Kritina za nadstrešek - kako izbrati ustrezno kritino za nadstrešek


Vas zanima, kakšna strešna kritina bi bila najboljša za vaš nadstrešek? Izbira kritine za nadstrešek je odvisna od objekta, konstrukcije in tudi naklona nadstreška. Primerna je vsaka, ki se tudi sicer uporablja za strehe. Pomembno je, da je odporna in varuje pred vremenskimi vplivi ter da bo prenesla vse obremenitve, hkrati pa je odporna proti ultravijoličnim žarkom. Najpogosteje se uporablja lahka strešna kritina, ki ne obremenjuje konstrukcije. Če je kritina težka, lahko skupaj z debelo snežno odejo preveč obteži nadstrešek.
Pogosto se uporablja steklo, lepljeno ali pleksi steklo, saj so predvsem za terase najbolj primerne prosojne in polprosojne strešne kritine. Kljub temu je v zadnjem času najbolj razširjena polikarbonatna kritina za nadstrešek, ki je lahka in trpežna, predvsem pa je najbolj uporabna pri konzolnih (ukrivljenih) nadstreških.


Kritina za nadstrešek


Kritina za avtomobilski nadstrešek mora biti predvsem trdna in močna

Pri nadstreških za avtomobile ni pomembno, da je kritina prosojna, temveč mora ta biti predvsem trdna in močna. Odlično izbiro predstavlja pločevinasta strešna kritina (cenik dokazuje, da je cena strešne kritine iz pločevine ugodna), ki učinkovito kljubuje dežju, snegu, vetru in ostalim vremenskim pojavom. Najpogosteje se pločevina uporablja tudi kot kritina za nadstrešek. Cena pa je najpogostejši razlog za izbiro te ali one kritine. Nikakor ne smemo pri kritini opaziti le cene, saj najcenejša kritina nadstreška ne bo vedno tudi najboljša. V samo ceno kritine za nadstrešek lahko priključimo tudi celotno izvedbo, ki lahko vso stvar obrne vam v prid. Da pa bo izbira visoko kakovostne kritine za garažo ali nadstrešek najvišje kakovosti, bomo poskrbeli mi. Ko pa govorimo o pločevini kot kritini za garažo in nadstrešek, lahko omenimo tudi najpogostejšo izbiro le te.

Najpogosteje se uporablja pocinkana trapezasta pločevina poljubnih barv, ki je zelo vzdržljiva in ne potrebuje toliko podkonstrukcije. Na spodnji strani pločevine je ponavadi protikondenzni filc, lahko pa še poliuretanski obrizg. Izolacija in filc blažita tudi ropot, ki nastane ob močnem deževju.


VEČ O KOVINSKI STREŠNI KRITINI


strešna kritina cenikStrešna kritina - cenik priča o tem, da je cena strešne kritine več kot ugodna


Vas zanima, koliko stane strešna kritina? Cenik strešne kritine, ki sicer navaja informativne cene strešne kritine, vam bo sicer podal predstavo o tem, kako ugodna je lahko cena strešne kritine.

. Cena kritine za nadstrešek bo eden izmed glavnih dejavnikov pri vaši izbiri in končnem izdelku in objektu. Prav zaradi tega je pomembno dejstvo, da je lahko z odlično izvedbo tudi najcenejša kritina nadstreška veliko bolj funkcionalna kot najdražja s slabo izpeljavo celotnega projekta.

Ne glede na to ali vas je pritegnila polikarbonatna kritna za nadstrešek ali pločevinasta strešna kritina za garažo, Naj vas cena kritine za nadstrešek ne odvrne, saj na končno ceno vpliva tudi nekaj drugih dejavnikov. Pri tem vam bomo pomagali z nasveti in vas vodili skozi celoten proces od prvih idej do zaključka projekta. Več na naši spletni strani: https://metrapan.si/