Vhodna vrata so več kot le vhodna vrata – so odraz notranjosti

Poznamo več vrst vhodnih vrat. Najvidnejša in največkrat uporabljena so prav gotovo vrata glavnega vhoda, vendar vsi vemo, da ima skoraj vsaka zgradba, naj bo to hiša, blok ali poslovni objekt, vhodov več. Vhod definiramo kot vrata, ki lastnika ali obiskovalca pripeljejo iz zunanjosti v notranjost ali obratno. Torej pod vhodna vrata, poleg glavnega vhoda,  spadajo prav tako balkonska vrata oziroma vrata na teraso, stranka vrata v poslovnih zgradbah, kot tudi garažna vrata, ki vodijo iz dvorišča v hišo. Ker je prvi vtis vedno pomemben, želimo z vhodnimi vrati povedati obiskovalcu v kakšno zgradbo vstopa. Torej bomo obliko, material in barvo vhodnih vrat prilagodili namembnosti objekta. Vsa vrata ne glede na to iz kakšnega materiala so ali kakšne oblike in barve so služijo svojemu namenu. Je pa res, da s premišljenim izborom materiala vrat lahko vplivamo na porabo elektrike pri ogrevanju, ekološki ali neekološki vpliv na okolje z njihovo odstranitvijo na splošno počitje itd.

Ker se dan danes vedno bolj gibamo k ekološkemu načinu življenja, je nakup lesenih vrat vedno bolj pogosta izbira. Razlogov zakaj so les in posledično lesena vrata in okna tako zaželena je veliko. Pa da jih naštejemo le nekaj; Navadno vsa vhodna vrata delujejo v redu in služijo čemur so namenjena, je pa res, da so lesena vhodna vrata za stanovanje tista, ki poudarjajo naravno. Les že sam po sebi vzbuja prijeten in topel občutek. Vhodna vrata iz lesa pa imajo tudi mnogo drugih kvalitet zaradi česa jih ljudje večkrat izberejo kot katerakoli druga. Če se odločate za nakup lesenih vhodnih vrat, si ne glede na to ali kupujete na spletu ali v trgovini, vzemite čas za raziskave, primerjave cen, pozanimajte se o materialih iz katerih so vhodna vrata narejena in o plačilnih pogojih, možnostih vgradnje lesenih vhodnih vrat in vseh ostalih stvareh, ki vas morda zanimajo. Ne pozabite poizvedeti o garancijskih rokih in o vsem drugem, da boste resnično vedeli kaj kupujete. V informacijah je moč in tudi pri vhodnih vratih za stanovanje je kakovost bistvenega pomena, zato raziščite vse možnosti, da bo odločitev lažja.


Lesena vhodna vrata bodo zadostila vsem vašim pričakovanjem

Energetska učinkovitost, ki jo lahko pričakujete od lesenih vhodnih vrat za stanovanje vas bo presenetila, saj boste z njihovo vgradnjo prihranili kar nekaj denarja, ki ga namenite za ogrevanje. Kaj je torej najboljše kar lahko naredite? Nabavite okna in vhodna vrata za stanovanje, ki so maksimalno toplotno izolativna - menjava le teh, je namreč prvi korak k cenejšemu življenju in zniževanju mesečnih stroškov. To še posebej velja če se odločite za vgradnjo nizkoenergijskih ali pasivnih vhodnih vrat, ki jih boste našli v naši ponudbi. Lesena vhodna vrata so zaradi čudovitega dizajna v vseh mogočih strukturah in barvah lesa, po mnenju mnogih, najbolj estetsko dovršeno stavbno pohištvo in so videti lepo na vsakem objektu. Različne vrste lesa z bolj ali manj vidno strukturo bodo krasno zaključila zunanji videz hiše ali stanovanja v bloku. Trenutno so zelo iskana vhodna vrata smreka, katerih krilo je izdelano iz več slojev, kar jim daje trdnost in preprečuje njihovo krivljenje. Okvir lesenih vhodnih vrat za stanovanje je narejen iz masivnega lesa, ki imajo integrirane stabilizatorje. Ko razmišljate o vseh pozitivnih in negativnih lastnostih vhodnih vrat za stanovanje, ne pozabite, da imajo lesena vhodna vrata poleg toplotne tudi odlično zvočno izolativnost ter so izjemno trd oreh za vlomilce.


Vrhunska vhodna vrata

Več o lesenih vhodnih vratih


Vhodna vrata smreka so čudovita – vgradimo jih hitro in kvalitetno

Vhodna vrata (smreka in vsa ostala) mora odlikovati tudi kakovostna vgradnja, ki je skorajda najpomembnejša. Nič vam ne koristi, če so lesena vhodna vrata za stanovanje visokokvalitetna, če njihova vgradnja ni natančno izvedena. Najboljša, ki se v zadnjih letih tudi največ uporablja, je vgradnja po RAL standardih, pri kateri je zagotovljeno, da so lesena vhodna vrata za stanovanje optimalno tesnjena. Pri običajni vgradnji, med steno in vhodnimi vrati nastanejo toplotni mostovi kateri se navadno naredijo med stiki različnih materialov. Zaradi njihovih lastnosti in neenakega raztezanja, v izolacijo rada vdre vlaga, kar je škodljivo za les in je pogoj za nastajanje plesni. V ponudbi lahko najdete različna vhodna vrata: smreka, macesen, hrast, izberete lahko, potek rasti vzdolžno ali prečno, po barvni RAL lestvici se lahko sprehodite med različnimi atraktivnimi barvami, ki jih je mogoče čudovito kombinirati z naravno teksturo lesa, struktura krila in okvirjev lesenih vhodnih vrat je lahko groba ali gladka… Možnosti je res veliko in da bo odločitev lažja, si pomagajte z računalniškim programom, ki ga boste našli na naši spletni strani ter preizkusite različne možnosti.


Vrhunska lesena vhodna vrata

Več o lesenih vhodnih vratih za stanovanje