Vhodna vrata so lahko prvi vtis vašega doma

Vrata so del našega vsakdana. V življenju se jih neštetokrat dotaknemo, jih s spoštovanjem, pričakovanjem, zadržanostjo ali radovednostjo odpiramo, z njihovo pomočjo v naša življenja spuščamo novosti ali pa se za njimi skrivamo. Imeti vrata simbolično pomeni imeti dom, kjer smo varni in kamor pripadamo. Z njimi se začne pot v svet, če so odprta pomenijo priložnost, upanje, zaprta pa zasebnost, občutek miru ali izziv.

lesena vhodna vrata

Vhodna vrata za hišo ali stanovanje se razlikujejo tako po odpornosti materialov, izolativnosti kot varnosti, precejšnja pa je tudi njihova vizualna razlika. Vhodna vrata, ki so primerna za stanovanja v večstanovanjskih objektih so lažja in imajo preprostejše varovanje, saj je za osnovno varovanje poskrbljeno že pri glavnem vhodu, večji poudarek pa je na njihovi zvočni izolativnosti in protipožarni varnosti. Preprostejša so tudi po videzu, saj so, v nasprotju s tistimi v hišah, večinoma gladka, brez motivov in zasteklitve.

Lesena vhodna vrata

Lesena vhodna vrata podjetja M Sora niso lepa le na pogled, temveč predstavljajo tudi vrhunsko kvaliteto ročne izdelave, vgrajenih materialov in funkcionalnosti.

Brezhibno izdelani utori na površini vrat njihove kolekcije Modern poudarijo učinek pripadajočih stekel. Njihove nenavadne projekcije dosežene s peskanjem, poskrbijo za prefinjene svetlobne učinke. Pri standardnih izvedbah te kolekcije je vratno krilo izdelano iz posebne večslojne plošče, ojačane z okvirjem iz masivnega lesa in integriranimi stabilizatorji, ki preprečujejo krivljenje. Vrata se ponašajo z odlično toplotno izolativnostjo, dvoslojnim izolacijskim steklom, zunanjimi okrasnimi utori in aplikacijami (znotraj krilo gladko), dvojnim tesnenjem, termoizolacijskim pohodnim pragom, ključavnico s 3-točkovnim zaklepanjem in močnimi 3D nastavljivimi nasadili. Izbiramo lahko med smrekovim, macesnovim ali hrastovim lesom, debelina njihovega krila znaša 68 mm, debelina podboja pa 68 mm.

Izdelujejo jih tudi v posebnih izvedbah, vse do dimenzije 125 x 270 cm, z možnostjo izdelave nadsvetlob in stranskih elementov. Njihova poravnana izvedba ima krilo in podboj v isti ravnini ter  skrita nasadila. Določene modele ponujajo v nizkoenergijski, pasivni ali les - alu izvedbi.

Kolekcija Vetro ima značilna, s površino poravnana emajlirana stekla. Namenjena je vsem, ki želijo svojevrstna in nestandardna vrata. Steklo je namreč material, ki se blešči in odseva celotni barvni spekter. Z njegovimi različnimi oblikami lahko v prostoru dosežemo posebne efekte.

Klasična izvedba vrat te kolekcije vsebuje vratno krilo, izdelano iz posebne večslojne plošče, ojačane z okvirjem iz masivnega lesa in integriranimi stabilizatorji, ki preprečujejo krivljenje. Ponašajo se z odlično toplotno izolativnostjo, troslojnim obojestransko varnostno kaljenim izolacijskim steklom, črnim emajlom na prozornem ali sivem steklu, zunanjimi okrasnimi utori in aplikacijami, dvojnim tesnenjem, termoizolacijskim pohodnim pragom TB75, ključavnico s 3-točkovnim zaklepanjem in močnimi 3D nastavljivimi nasadili. Izbiramo lahko med smreko, hrastom, macesnom. Debelina vratnega krila znaša od 77 mm, debelina podboja pa 68 mm. Za posebne izvedbe te kolekcije velja enako kot pri kolekciji Modern.

vetro vrata M sora

Klasične linije lesenih vhodnih vrat serije Classic, v povezavi s steklenimi površinami nudijo določeno premočrtnost in nevtralnost oblikovanja, zaradi česar se zlasti pri obnovi oz. menjavi stavbnega pohištva brez težav harmonično vključijo v starejši objekt, zelo dobro pa dopolnjujejo tudi elemente moderne arhitekture.

Krilo njihove standardne izvedbe je izdelano iz posebne večslojne plošče, ojačane z okvirjem iz masivnega lesa in integriranimi stabilizatorji, ki preprečujejo krivljenje. Premorejo odlično toplotno izolativnost ter dvoslojno izolacijsko steklo. Okrasne okvirje in predplošče polnil imajo le na zunanji strani, notranje krilo pa je gladko. Zanje so značilni dvojno tesnenje, termoizolacijski pohodni prag TB75, ključavnica s 3-točkovnim zaklepanjem in močna 3D nastavljiva nasadila. Za njihovo izdelavo je na voljo macesnov, hrastov ali smrekov les, tako debelina njihovega krila kot debelina podboja pa znašata 68 mm. Tudi za posebne izvedbe te kolekcije velja, kot pri prejšnjih dveh (beri kolekcija Modern).

vrata po meri

PREVERITE ŠE PONUDBO NOTRANJIH LESENIH VRAT

Vhodna vrata Alu

Aluminij odlikujejo visoka stabilnost, dolgoživost in raznolike možnosti oblikovanja. Ta material omogoča izdelavo vrat v velikih dimenzijah, optimalno toplotno izolacijo ter označuje individualni značaj stavbe.

ALU vhodna vrata so na voljo vsem, ki si želijo nekaj več, saj so vrhunske kakovosti, izjemno varna, bogato opremljena in modernega videza. Primerna so tako za novogradnje kot za prenove, dopuščajo pa tudi številne opcije individualnih prilagoditev.