Cena lektoriranja je pri nas za študente najnižja v državi

Cena lektoriranja se v Sloveniji močno razlikuje od ponudnika do ponudnika. Zelo malo je področij storitev, kjer vrednotenje tako močno odstopa, kot je to pri tarifi za lektoriranje. Zaznali smo kar šestkratno odstopanje med nami, ki smo najcenejši ponudnik, in med tistim ponudnikom, katerega cena lektoriranja je najdražja. Lektoriranje slovenskega besedila je razmeroma zahtevno, saj slovenski jezik pušča le malo svobode in je pokritost različnih področij jezika intenzivna. Drugače je v angleščini, kjer so zaradi narave jezika pravila nekoliko bolj ohlapna ali - bolje rečeno - nekoliko bolj priljudna.

tarifa za lektoriranje

Cena lektoriranja za študente je pri nas najnižja v državi

V času pisanja tega prispevka je bila tarifa za lektoriranje za tiste, ki študirajo, pri nas najbolj ugodna v državi. To vsekakor ni naključje, saj je pri nas lektoriranje besedil za študente namerno najbolj ugodno. Z ugodno ceno lektoriranja izkazujemo simpatijo do študentov, saj jim želimo omogočiti finančno kar najbolj ugodno pot do diplome. Študij je namreč dolg in naporen ter velik zalogaj tudi s finančnega vidika. Zato vsekakor ni vseeno, če je račun za lektoriranje besedil za 75 lektorskih strani na koncu 75 EUR ali pa 450 EUR, kot je to pri najdražjem ponudniku. Pri kratkih diplomskih nalogah (ena najkrajših, ki smo jo imeli je znašala le 18 lektorskih strani) se ta razlika manj pozna. Pri daljših diplomskih nalogah (najdaljša, ki smo jo lektorirali, je znašala kar neverjetnih 459 lektorskih strani!) pa je razlika pri končnem znesku računa lahko ekstremna.

Lektoriranje besedil pri nas poteka izjemno hitro

Cena lektoriranja ni naša edina prednost. Naša značilnost je, da delo opravimo tudi nadpovprečno hitro. Na nekem spletnem forumu smo prebrali, da je hitro lektoriranje drago lektoriranje. Pri nas to ne drži, saj nam prav naša zmožnost delati hitro omogoča, da smo cenovno ugodnejši, saj v istem času v primerjavi s konkurenco postorimo več. Seveda ta naša značilnost pride zelo prav pri tistih naših strankah, ki so se znašle v časovni stiski. Po naših izkušnjah se pri lektoriranju slovenskega besedila v večji ali manjši časovni stiski znajde kar polovica študentov in študentk. Čas pred diplomo je namreč za številne tudi čas lovljenja rokov za ponovni vpis ipd. Zato je na koncu za številne čas skopo odmerjen, tako da ga za lektoriranje besedil zmanjka. V takem primeru študentom hitri izvajalci, kot smo mi, pridejo zelo prav.

lektoriranje slovenskega besedila

Poleg nizke cene lektoriranja je naša prednost tudi celovita storitev

V našem podjetju izvajamo tudi druge storitve, ki študentom ob koncu študija pridejo prav. Skoraj vsak študent pred oddajo diplome potrebuje prevajanje in lektoriranje, saj je potrebno v angleščino prevesti tudi diplomski povzetek. To, da izvajamo prevajanje in lektoriranje, je prednost, ker stranka pri nas najde vse na enem mestu, kar pomeni, da ji ni potrebno usklajevati dveh ali treh izvajalcev. Treh zato, ker nekateri študenti in študentke potrebujejo tudi tehnično urejanje diplomske naloge. Seveda tudi za to - če tako želite - poskrbimo mi.

Lektoriranje besedil, ki so strokovna, je zahtevno

Dobro je, da je tisti, ki lektorira diplomske in magistrske naloge, razgledan. Jezikovno znanje je seveda predpogoj, a če lektor obvlada le svoj posel, na drugih področjih pa je analfabet, lahko pride do tega, da povsem nehote, a vseeno v okviru svojih popravkov zagreši določene vsebinske napake, ki so posledica nepoznavanja tematike. Tako smo nekoč zasledili, da je doktor slovenistike popravil »informiran pristanek« v »informativen pristanek«. Pri nas so možnosti za takšne napake minimalne, ker so lektorji poznavalci tudi drugih področij, torej so splošno zelo razgledani.