Lektoriranje besedil naj opravi razgledan lektor


lektoriranje strokovnih besedilLektoriranje besedil je lahko zelo zahtevno. Kdor se ukvarja z lektoriranjem besedil, mora biti seveda jezikovno odlično podkovan. To pa še ni dovolj. To je le predpogoj za kvalitetno lektoriranje besedil. Za lektoriranje besedila je potrebna določena stopnja inteligence oziroma pronicljivosti. To je nujno, da lektor ne povzroča nepotrebnih vsebinskih napak. Slednje še posebej velja za lektoriranje strokovnih besedil. Pri nas je cena za lektoriranje besedil izredno ugodna, za študente pa celo najnižja: primerjava našega cenika lektoriranja in cenikov naše konkurence priča o tem, da je cena za lektoriranje diplomske naloge pri nas najcenejša v državi. Ugodno nudimo tudi lektoriranje angleškega besedila.


Lektoriranje besedil zahteva vsestransko osebnost


Lektoriranje besedil je bolj kompleksno, kot se zdi. Lektoriranje strokovnih besedil od lektorja zahteva neko splošno izobraženost ali vsaj razgledanost, saj ima sicer težave z vsebino in lahko zaradi tega zagreši veliko nepotrebnih vsebinskih napak. To še posebej velja za lektoriranje angleškega besedila, saj v Sloveniji veliko lektorjev tu dela res velike napake. Kdor se loti lektoriranja besedila ima veliko odgovornost, saj lahko tekst skazi, če posega v vsebino. Izpuščena vejica ali velika začetnica nista največji greh lektorja. Največji greh lektorja je izmaličenje vsebine.

lektoriranje besedila

VEČ O PREVAJANJU SPLETNIH STRANI


Lektoriranje besedila zahteva resen pristop


V našem podjetju lektoriranje besedila opravljajo le razgledani oziroma splošno dobro izobraženi lektorji. Kljub temu je lektoriranje besedil pri nas ugodno. Tisti, ki smo pri delu dobro podkovani, namreč lektoriranje besedila opravimo hitreje kot tisti, ki se ob delu lovijo in imajo težave z vsebino. Zato je cena za lektoriranje besedil pri nas kljub vsemu ugodna in za študente celo najnižja v državi: to je naš izraz podpore tistim, ki so se odločili za dolgotrajno in naporno pot študija. Preberite več tukaj: http://www.jezicni-dohtar.si/lektoriranje-za-studente