Prevajalske storitve vam opravimo zelo hitro

Prevajalske storitve so ene najbolj zahtevnih storitev na trgu. Čeprav cenovno lektoriranje in prevajanje na slovenskem trgu še ni ovrednoteno tako visoko, kot je to v nekaterih zahodnih državah, je dobro vedeti, da gre za storitev, ki terja ogromno znanja, poznavanja in ne nazadnje tudi splošne razgledanosti tistega, ki to dejavnost opravlja. V našem podjetju vam poleg prevajalstva nudimo lektoriranje slovenščine in angleščine. Tisti, ki so študenti, pa si lahko omislijo tudi pakete storitev. Tako lahko denimo izberete lektoriranje in tehnični pregled ali pa lektoriranje in oblikovanje diplomske naloge. Tudi preverjanje literature, virov in citatov vam je na razpolago. Za študente v povezavi z zaključnimi nalogami izvedemo prav vse razen tiskanja in vezave.

Prevajalske storitve in lektoriranje

Prevajalske storitve ne zmore opravljati vsakdo

Izvrstno znanje jezika še ni dovolj za odličnega ali pa vsaj solidnega prevajalca. Kdor opravlja prevajalske storitve, mora biti vešč tudi na področju pisanja, saj je spretnost pri sestavljanju povedi ključna. Tisti, ki nimajo izražene te vrline, vse preveč pogosto dobesedno prevajajo in tvorijo nerodne povedi. Moč na področju besedišča je naslednja pomembna značilnost tistega, ki se ukvarja z lektoriranjem in prevajanjem. Treba je poznati dosti sopomenk, protipomenk itd., da prevajalec ali lektor hitro pride do najboljše rešitve, ko je izraz, ki je uporabljen, nekoliko neroden ali pa napačen. Pri lektoriranju slovenščine in angleščine je še posebej pomembno to, da je tisti, ki to delo opravlja, zelo dobro razgledan. Lektoriranje je namreč težko opravljati, če lektor sploh ne razume, za kaj v besedilu gre. To je namreč povezano tudi s tveganjem, da utegne pregledovalec teksta zagrešiti tudi kakšno napako. Strokovni ali tehnični izraz, ki je v stroki povsem običajen, lahko pregledovalec zaradi lastnega neznanja razpozna kot napačnega. Kaj pomaga, če je lektor doktor slovenistike, če »informiran« pristanek (zdravstvena stroka) spremeni v »informativen« pristanek (gre za resnično anekdoto)!

CENIK LEKTORIRANJA

Lektoriranje in prevajanje pri nas poteka izredno hitro

Veliko naših strank se znajde v časovni stiski. V tem primeru je za njih seveda povsem nekoristno, če je za njih prevajalske storitve pripravljen opraviti izkušen prevajalec, ki je počasen. Pri nas pa so prevajalci hitri. Gre za izkušeno osebje, ki ima visoko stopnjo razgledanosti in odlično znanje v jeziku, tako da lahko uspešno prevajamo številna strokovna področja. Študentom bo prav prišla informacija, da lektoriranje in tehnični pregled ali pa lektoriranje in oblikovanje diplomske naloge izvedemo tudi izredno hitro. Lahko rečemo, da smo med najhitrejšimi v državi.

Prevajalske storitve dandanes potrebujemo že skoraj vsi

Slovenija je majhna in vključena v Evropsko unijo, zato danes brez angleščine pač ne gre. Včasih pa potrebujemo tudi tekst, ki je iz slovenskega jezika preveden na visokem nivoju. V takem primeru potrebujemo nekoga, ki lektoriranje in prevajanje izvede kvalitetno, ugodno in - če se nam mudi - tudi hitro. In prav to je tisto, kar mi svojim strankam omogočamo.

Lektoriranje in oblikovanje diplomskih nalog

Lektoriranje in prevajanje za študente je pri nas zelo ugodno

Prevajalske storitve za študente na slovenskem trgu morda niso najcenejše, so pa najhitrejše. Na drugi strani pa so lektorske storitve za študente v času pisanja tega teksta v Sloveniji najcenejše in vsekakor najhitrejše. Hitrost je tisto, česar so pri nas deležne vse stranke, najnižja cena pa je rezervirana za študente. S študenti radi delamo, zato smo se odločili, da bomo za njih na področju lektorskih storitev najugodnejši ponudnik. Še posebej ste vabljeni tisti študenti, ki ste se znašli v časovni stiski.

PREVAJANJE ANGLEŠKIH BESEDIL