Lektoriranje je za študente obvezno

Lektoriranje je dejansko namenjeno zaščiti jezika. Če ga ne bi bilo, bi se v javno objavljena dela prikradlo polno napak. Toda tu ne bi šlo zgolj za pozabljene vejice, črkovalne napake in podobno. V jeziku bi se počasi a vztrajno zakoreninili narečni in celo slengovski elementi ter tudi načini tujih jezikovnih uporab, ki bi se v našem jeziku ukoreninili zaradi nespretnih prevajalcev. Brez lektoriranje diplome in drugih javnih dokumentov bi bil tako le v nekaj desetletjih naš jezik skažen. Vemo, da vam je predvsem številnim študentom odveč, ker je lektoriranje diplomske naloge skoraj na vseh fakultetah obvezno, a je žal lektoriranje zaradi omenjenih razlogov nujno. Počnemo vse, kar je v naši moči, da vam lektoriranje diplome kar najbolj olajšamo. Ena od teh »olajšav« je tudi cena za lektoriranje diplomske naloge, ki je pri nas najnižja v državi.

Lektoriranje izvajamo vsestransko čim bolj ugodno za vas

Poleg najnižje cene za lektoriranje diplomske naloge (ne verjemite nam na besedo in preverite cenike naših konkurentov, da se prepričate v resničnost naših besed) se trudimo, da lektoriranje opravimo v najkrajšem možnem času. To je včasih res izredno hitro, saj smo imeli primere, ko smo lekturo opravili v eni ali dve urah. Seveda je hitrost pogosto odvisna tudi od dolžine diplomske naloge, ki potrebuje lektoriranje. Toda v vsakem primeru je pri nas najhitreje. Imamo sistem dela, v skladu s katerim prevajanje in lektoriranje vašega dokumenta izvedemo takoj, ko je to mogoče. Z drugimi besedami to pomeni, da dela nikoli ne odlagamo in prelagamo, če ni to nujno potrebno, ampak naredimo takoj, ko je mogoče. Zato se pogosto zgodi, da končamo tudi več dni ali celo tednov pred rokom, če se našemu naročniku ne mudi.

Lektoriranje

Lektoriranje diplomske naloge je pri nas fleksibilno

Lektoriranje za študente je specifično opravilo. Ne gre toliko za to, da so teksti, ki nam jih dajo v delo študenti, specifični in pogosto visoko strokovni. S tem nimamo težav, saj smo dodobra splošno razgledani in podkovani na številnih strokovnih področjih, kar je za kakovostno delo na področju lektoriranja zelo pomembno. Tu gre predvsem za to, da se (po naših izkušnjah) vsaj polovici študentov mudi in imajo za prevajanje in lektoriranje zelo malo časa. Zato smo že vajeni, da je tedaj, ko pride elektronska pošta ali zazvoni telefon, potrebno hitro reagirati. Zato smo fleksibilni tudi glede vrste, ki jo imajo. Urgence imajo prednost, vendar je to tako samo pod pogojem, da to ni v škodo strank, ki so naročilo oddale že prej in ki smo ga potrdili.

Lektoriranje

Lektoriranje je le ena od naših storitev

Ko se približa oddaja diplomskega ali magistrskega dela, je pomembno, da imajo študenti možnost, da vse potrebne zadeve opravijo na enem mestu. In to pri nas vsekakor je. Nudimo vse razen tiskanja in vezave, kar pomeni, da poleg lektoriranja diplomske naloge po potrebi opravimo tudi prevod diplomskega povzetka v angleščino, ter poskrbimo za tehnični pregled, tehnično urejanje in/ali preglede virov, citatov in literature.

Preverite še preostale izmed naših storitev

Lektoriranje diplomske naloge: ne čakajte na zadnji trenutek

Čeprav smo res hitri in reaktivni, pa se včasih zgodi, da kakšnega roka ne moremo ujeti, ker smo že polno zasedeni ali pa je tako malo časa, da gre za »misijo nemogoče«. Zato vam toplo priporočamo, da lektoriranja ne odlagate na zadnji trenutek. Staro slovensko reklo pravi, da zaradi viška ne boli glava. Zato je bolje, da imate preveč časa, kot pa da vam ga zmanjka. Če vam kljub naporom ne bo uspelo, pa smo vam na razpolago in če bo le mogoče, bomo rešili vašo časovno stisko. Nam je najbolj všeč tisti konec, ki je srečen, saj je potem vse dobro.