Kateri skiro kupiti za občasno ali vsakodnevno uporabo?

Skiro je vedno bolj priljubljen športni pripomoček, vse več oseb pa ga uporablja tudi kot prevozno sredstvo, saj lahko z njegovo pomočjo enostavno in hitro pridemo iz ene točke na drugo, če razdalja ni prevelika – vožnja pa je med drugim še zelo zabavna. Seveda pa se skiro ne uporablja le kot prevozno sredstvo. Veliko ljudi se odloči za nakup skiroja za trike, ki omogoča veliko bolj dinamično vožnjo med katero lahko ustvarjamo različne figure. Skiroji za trike se najpogosteje uporabljajo v skate parkih ali na t.i. ”pump trackih”, kjer promet ne predstavlja grožnje, proga pa je zanimivo razgibana. Seveda pa moramo biti pri vožnji s skiroji za trike ustrezno zaščiteni – čelada, velikokrat pa tudi ščitniki.

Skiroji za prevoz ali vadbo

V G-Sportu vam lahko pri vprašanju kateri skiro izbrati, pomagamo z nasveti

Pri odločitvi o tem, kateri skiro izbrati, si moramo odgovoriti na različna vprašanja, predvsem pa je pomembno, da vemo, v kakšne namene bomo skiro uporabljali.  V trgovini G-Sport ponujamo pestro izbiro skirojev za trike, manjka pa niti skirojev za mestno vožnjo. Pri izbiri vam bomo z veseljem svetovali in vam tako pomagali do pravilne odločitve pri nakupu skiroja. Stranke se zelo rade odločijo za skiro za trike Seeker. Gre za freestyle skiro, ki je izdelan iz aluminija. Ima PU 100 x 24 mm kolesa z ABEC 9 karbonskimi ležaji. Seeker ima polikarbonatna platišča, krmilo višine 75 cm, njegova nosilnost pa znaša 100 kg.  Priljubljen je tudi skiro za trike Pulse Racer, ki ima dodatno ojačan okvir. Posamezniki pa se velikokrat odločijo tudi za skiro Spartan Stunt XXL, ki je prav tako freestyle skiro, ima PU 200 x 30 mm kolesa z ABEC 7 ležaji, krmilo višine 95 cm, njegova nosilnost pa znaša 100 kg.

Vožnja s skiroji po mestu

Kateri skiro izbrati?

Skiroji z napihljivimi kolesi so nekoliko bolj primerni za vožnjo. V G-Sportu se lahko pohvalimo tudi s pestro zalogo skirojev, ki služijo predvsem mestnemu tranzitu. Zelo priljubljen model predstavlja skiro Frenzy FR205P, ki ima 205 mm napihljiva kolesa, ležaje ABEC 7 in zadnjo zavoro. Njegova nosilnost je 100 kg. Skiro Frenzy zagotavlja udobno in gladko vožnjo, saj absorbira večino vibracij, ki prihajajo iz tal.

Seveda pa pri nas ne ponujamo zgolj skirojev za trike in skirojev z napihljivimi kolesu, pač pa ponujamo pa tudi otroške skiroje, da se bodo vaši malčki lahko zabavali in osvojili nove gibe in motoriko. Pri nas pa lahko naročite tudi rezervne dele za skiro – ponujamo ročaje za skiro, gripe, kolesa za skiroje in ostale sestavne dele.