Pošlji povpraševanje

Notranji troslojni dimnik skrbi za odvajanje dimnih plinov iz kurilnih naprav

Nerjaveči inox dimnikDimnik predstavlja končni člen ogrevalnega sistema, ki skrbi za odvajanje dimnih plinov iz kurilnih naprav, kot so peči, kamini in štedilniki. Dimnik je sestavljen iz treh elementov: notranje cevi za dimnike, vmesnega elementa, ki skrbi za toplotno izolacijo ali dilatacijo, in zunanjega nosilnega plašča. Poleg tega so tu mnogi drugi elementi, med njimi krovne plošče in vratca. Sodoben dimnik pa danes sestavljajo tudi trpežni materiali, kot sta keramika in nerjaveča pločevina, saj mora biti kos novim kurilnim napravam. Kadar dimnik ni v celoti izoliran, so stene dimnika izpostavljene zunanjim temperaturnim vplivom in se zato v mrzlem vremenu hitreje ohladijo, zaradi česar se dimni plini ohlajajo pod temperaturo kondenzacije. Ta se rada pojavi tudi pri sodobnih nizkotemperaturnih grelnih telesih. Kondezirana vodna para iz dimnih plinov vsebuje tudi agresivne spojine, ki povzročijo rjavenje in tako poškodujejo dimnik.

Sodobni dimniki morajo biti zato odporni proti koroziji in dobro toplotno izolirani. Prav tako je pomembno, da imajo majhno maso, ustrezno velik presek in neprepustno površino. Vse te lastnosti pa imajo nerjaveči dimniki. Nerjaveči dimniki se lahko hitro segrejejo in hitro ohladijo, zaradi temperaturnih nihanj pa ne prihaja do krčenja ali raztezanja materiala. Ker so nerjaveče cevi za dimnike tudi povsem tesne, strupeni plini ne morejo priti v ozračje hiše. Ob pravilni uporabi in vzdrževanju ima vaš nerjaveči dimnik zagotovljeno dolgo življenjsko dobo.

Nerjaveči dimniki se odlično obnesejo pri sanacijah in novogradnjah

Dimnik iz nerjaveče pločevine uporabljamo tako za sanacijo obstoječih notranjih troslojnih dimnikov kot za gradnjo novih. Kadar moramo zamenjati zastarelo kurilno napravo z novejšo, moramo v večini primerov sanirati tudi dimnik oz. cevi za dimnike. Glede na dotrajanost ali obseg poškodb sta možni dve sanaciji. Hitrejša in cenejša je sanacija dimnika, pri kateri v dimnik vstavimo inox cevi za dimnik. Dolgotrajen in dražji način sanacije pa vključuje rušenje starega in gradnjo novega notranjega troslojnega dimnika.

Seveda je vse odvisno od posameznega primera, zato se je pred posegi dobro posvetovati s strokovnjaki. V podjetju Dimniki Hočevar vam bomo svetovali strokovno, nato pa opravili profesionalno montažo ali sanacijo z uporabo inox cevi za dimnike in ostalih elementov.

notranji troslojni dimnik Hočevar

Dimniki Hočevar - imamo vse, kar vaš notranji troslojni dimnik potrebuje (tudi cevi za dimnike). Obiščite nas - vabljeni tudi na našo spletno stran!