Dimnikarstvo – dimnik končni člen ogrevalnega sistema

Dimnikarstvo oz. dimnikarske storitve obsegajo pregledovanje in čiščenje malih kurilnih naprav, dimovodnih in prezračevalnih naprav, meritve dimnih plinov, odstranjevanje katranskih oblog in evidentiranje podatkov v evidenco.

Dimnik predstavlja končni člen hišnega ogrevalnega sistema, ki skrbi za odvajanje dimnih plinov iz kurilnih naprav, kot so peči, kamini in štedilniki. Zato je izredno pomembno, da je ta v dobrem stanju oziroma da ustreza novejšim standardom. Nove kurilne naprave, ki imajo veliko boljši izkoristek kot tiste pred leti, so velikokrat prevelik zalogaj za prestar in neustrezen dimnik. Stene dimnika so izpostavljene zunanjim temperaturnim vplivom in se zato v mrzlem vremenu hitreje ohladijo, kar privede do kondenza, ta pa povzroči rjavenje, ki poškoduje dimnik. Zato so sodobni dimniki izdelani iz trpežnejših materialov, ki so odporni proti koroziji, hkrati pa nudijo dobro toplotno izolacijo. Učinkovitost dimnika pa precej izboljša obnova ali sanacija dimnikov, pri kateri se odlično obnesejo nerjaveči inox dimniki.

DIMNIKI PRILAGOJENI VSAKEMU TIPU GRADNJE

Dimnikarstvo – inox dimniki prinašajo številne prednosti pred klasičnimi dimniki

V primerjavi s klasičnimi so inox dimniki bistveno bolj vzdržljivi. Po zaslugi nerjavečega jekla se namreč kemični procesi, kot sta korozija in rjavenje, odvijajo precej počasneje. Material je odporen proti kislinam, ki nastajajo med izgorevanjem. Inox dimniki so neprepustni, prav tako pa nerjaveče dimniške cevi kljub velikim temperaturnim spremembam niso občutljive na krčenje in raztezanje materiala. Tako hitro, kot se ogrejejo, se tudi ohladijo. Ob pravilni uporabi in vzdrževanju bo rosfrei dimnik vašemu ogrevalnemu sistemu zagotavljal dolgo življenjsko dobo. Dimnikarstvo od Kopra in vse do Murske Sobote.

Dimnik iz nerjavečega jekla predstavlja najboljšo rešitev za novogradnje, zlahka pa nadomesti tudi starejše dimnike, ki so že tako dotrajani, da ne morejo več zadrževati ognja ali dima, in so zato nevarni.

Dimnikarstvo Maribor

Dimnikarstvo – sanacija dimnikov možna na več načinov

Obnova ali sanacija dimnikov je nujna, kadar je star dimnik že tako dotrajan, da obstaja nevarnost uhajanja plinov, ali pa so poškodbe tako hude, da obstaja možnost porušitve. Prav tako je obnova potrebna, če dimnik ne ustreza več standardom za odvajanje plinov nove kurilne naprave. Sanacija dimnikov je nujno potrebna tudi ob prehodu na plinasto gorivo, saj mora pred priključitvijo naprave na plinovod investitor pridobiti soglasje dimnikarjev z dokazilom o ustreznosti obstoječega dimnika.

Obnova dimnika je najhitrejši postopek, s katerim se dimniku povrne funkcija učinkovitega odvajanja dimnih plinov v ozračje. Glede na dotrajanost ali obseg poškodb sta možni dve vrsti sanacije. Hitrejša in cenejša je sanacija dimnikov, pri kateri v dimnik vstavimo inox tuljavo. Obnova dimnika je na takšen način končana v dnevu ali dveh. Dolgotrajen in dražji način sanacije pa vključuje rušenje starega in gradnjo novega dimnika. Vse je seveda odvisno od posameznega primera, zato se je pred posegi dobro posvetovati s strokovnjaki.

Dimnikarstvo po vsej Sloveniji – Celje, Maribor, Kranj, Koper

Dimnikarstvo Hočevar dimnikarske storitve izvaja po vsej Sloveniji. Celje, Maribor, Kranj in Koper so le nekatera mesta v Sloveniji, kjer smo uspešno sanirali stare in postavili nove dimnike.

Dimnikarstvo Hočevar je pooblaščeni monter dimniških sistemov podjetja Schiedel, vodilne družbe na področju dimniških sistemov. Inox dimniki Schiedel izpolnjujejo vse sodobne standarde kurilnih naprav, ki imajo danes vse boljši izkoristek in posledično nizke izhodne temperature dimnih plinov.

Dimniki Schiedel so zanesljivi in trajni v vseh pogojih obratovanja ter imajo kar 10-letno garancijo. Za varen in topel dom bodo poskrbeli Schiedel Prima plus dimniki, ki so namenjeni predvsem sanaciji dimnikov, troslojno obloženi Schiedel ICS pa so popolnoma prilagojeni montažnemu načinu gradnje.

Potrebujete kakovostno in ugodno dimnikarstvo v Celju? Naj Dimniki Hočevar postanejo tudi vaš strokovnjak za dimnikarstvo v Mariboru.

dimnikarstvo Celje, Kranj, Maribor