Pošlji povpraševanje

Dimniki - obnova, povrtavanje in novogradnja

Hočevar je družinsko podjetje s sedežem v Ljubljani, ki je bilo ustanovljeno leta 1994 in kjer se ukvarjamo s popravili in gradnjo dimnikov ter kaminskih peči. Najprej smo delovali kot s.p., zaradi vse večje širitve dejavnosti pa smo se leta 1997 preoblikovali v d.o.o. in smo eni izmed prvih v Sloveniji, ki so za sanacijo dimnikov uporabljali nerjavečo pločevino. Imamo ogromno izkušenj na področju gradnje in sanacije, saj smo jih postavili že več kot 2500, obenem pa zagotavljamo pestro izbiro storitev od sanacije, povrtavanja in novogradnje dimnikov, ter prodaje in montaže kaminskih peči ter ostalih stvari od rozet ali vratc za dimnik, krtač in obrob za dimnike. Zavedamo se, da je zadovoljstvo strank na prvem mestu, zato se vsakemu kupcu posvetimo individualno, preverimo, kakšna je njihova hiša, kaj bi želeli imeti in sevedati upoštevamo njihove želje, mi pa svetujemo in predlagamo pravo izbiro.

VRATCA ZA DIMNIK IN VELIKO PREOSTALE DIMNIŠKE OPREME


Dimnik se določi na osnovi ogrevalnega sistema

Kakšen dimnik boste imeli je v veliki meri odvisno od tega, kakšen ogrevalni sistem želite imeti. V zadnjem času se za ogrevanje uporablja vse več sodobnih materialov, zato je tudi vrst dimnikov veliko več, od navadnih do keramičnih, v zadnjem času pa se za gradnjo veliko uporablja nerjaveča inox pločevina, predvsem v urbanih področjih. Uporaba plina za ogrevanja povzroča močno kondeziranje tuljave in v večini primerov star dimnik težko opravi nalogo, novejši dimniki pa se hitro ogrejejo in hitro ohladijo, ter so tesni in odporni na kondenz. Inox dimniki oz. tuljava iz nerjaveče pločevine je tako idealna rešitev za vašo hišo saj je plinotesna, ima majhno težo in ravno prav velik presek, ki je okrogel, najboljša stvar pa sta enostavna izdelava in montaža. Vse več ljudi se odloča za nov, sodoben dimnik, ki ima dolgo življenjsko dobo ter odpravi probleme in verjamemo, da boste z njim zadovoljni tudi vi. Za lep izgled pa kot zaključni element lahko služi rozeta za dimnik.

rozete za inox dimnik


Dimniki - sanacija starih in dotrajanih

Dimnik je del hiše, ki nenehno dela, predvsem v mrzlih mesecih, zato je pomembno, da se ga vsako leto pred kurilno sezono pregleda, odpravi nepravilnosti in lahko brezskrbno uživate ob kurjenju. V podjetju Hočevar vam nudimo profesionalno sanacijo dimnikov, predvsem sanacijo dotrajanih dimniških tuljav, vstavljanje tuljav iz nerjaveče pločevine, aluminija in specialne plastike ter povrtavanje, rušenje dotrajanih tuljav, izvedbo priklopov in podaljšanje dimnikov. Pri gradnji in sanaciji uporabljamo kakovostne in obstojne materiale, obenem pa so enako kakovostne tudi naše storitve. Smo strokovnjaki na našem področju ter imamo ogromno izkušenj, zato smo idealen naslov, v kolikor potrebujete sanacijo ali novogradnjo dimnikov. Obnova dimnikov je izjemno pomembna, saj pride do prevelike obrabe, ki zmanjša njihovo učinkovitost in varno uporabo, tako da boste lahko z obnovo brezskrbno uživali v toplih prostorih z vašimi prijatelji in družino. V kolikor imate kakršnokoli vprašanje nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

Rozete za dimnik in ostali dodatki

Sanacija in gradnja dimnika sta pomemben del naše ponudbe, a obenem želimo poudariti, da poleg tega nudimo tudi ostale dele dimnika bodisi funkcionalne ali lepotne dodatke kot so rozete za dimnike, vratca, obrobe in krtače za dimnike. V kolikor se odločate za nakup dimnika je pomembno, da se najprej odločite, kakšen material boste uporabljali za kurjenje in se šele potem odločite za nakup. Še bolj pomembno je, da izberete kakovostno podjetje in ljudi, saj gradnja dimnika nikakor ni enostavna. Mi smo pravi naslov, saj imamo ogromno izkušenj, smo natančni, hitri in ustrežljivi, Poleg gradnje in obnove nudimo tudi brezplačne oglede na objektih, ureditev tehnične dokumentacije, ureditev soglasij koncesionarjev, izvedbo dimnika na ključ in vgradnjo materialov visoke kakovosti. Zagotavljamo celovito storitev, kjer je vaše delo zgolj izbira dimnika, vse ostalo naredimo mi. Obiščite nas in se prepričajte o naših kvalitetnih storitvah.

obroba za dimnik