Pošlji povpraševanje

Diamantno vrtanje betona - diamantni svedri omogočajo natančen in oster rez

diamantno vrtanje betona

Potrebe in zahteve naših zadovoljnih strank so zadnja leta vse večje, zato smo našo ponudbo kakovostnih storitev razširili tudi na posebno diamantno vrtanje betona, opeke, siporeksa in kamnin. Tovrstno vrtanje v beton omogočajo posebni visokokakovostni diamantni svedri, ki zagotavljajo izjemno natančno in ostro rezanje. Diamantno vrtanje betona je tehnika, ki nam omogoča razširitev odprtine dimnika, če je ta preozka, da bi vanjo lahko vstavili inox tuljavo.


Diamantno vrtanje ima številne prednosti pred razbijanjem betona. Prva in najpomembnejša je zagotovo ta, da pri vrtanju ni nobenih vibracij, zato je hrupa bistveno manj. Poleg tega diamantno vrtanje ne povzroči razpok ali poškodb na vaših zidovih, tako da obnovitvena dela praktično niso potrebna.


Odločite se lahko za mokro ali suho diamantno vrtanje betona, obe tehniki pa zagotavljata natančno in gladko odprtino v dimniku. Pri mokrem vrtanju je stroj priklopljen na vodo, zaradi česar se sprošča manj prahu, ki bi se sicer širil po prostoru.

Diamantni svedri omogočajo hitro in enostavno vrtanje betona

Diamantno vrtanje betona je enostaven postopek, naši strokovnjaki pa ga opravijo hitro in strokovno. Najprej določimo lokacijo, kjer bomo vrtali, oziroma točno lego odprtine, ki jo potrebujemo, nato pa pripravimo stroj za diamantno vrtanje. Ko ga pritrdimo na stojalo, lahko začnemo z vrtanjem. Vrtanje betona praviloma poteka pod kotom 90 stopinj, stroj pa je mogoče nastaviti tudi za poševne vrtine, vse do kota 45 stopinj. V primeru, da gre za vrtanje manjših talnih lukenj v gladke površine, lahko stroj pritrdimo tudi vakuumsko. Diamantni svedri na vrtalnem stroju pripomorejo k temu, da je izvrtana odprtina gladka in natančna, površina pa pri tem ni dodatno poškodovana.

Diamantno vrtanje betona do premera 450 milimetrov

V podjetju Dimniki Hočevar vrtamo tudi odprtine za prezračevanje kurilnic, dovode zraka za peči ter nove priklope na šamotne dimnike z novo kronsko diamantno vrtalko. Da bi zagotovili še večjo kakovost pri izvajanju naših storitev, po novem uporabljamo tudi ročni vrtalni stroj. Za vas izvrtamo odprtine vse do premera 450 milimetrov.

Vabljeni na našo spletno stran!