Pošlji povpraševanje

Izdelava in obnova dimnika

Izdelava oziroma gradnja dimnika je proces, ki zahteva podroben pregled ogrevalnega sistema in strokoven pristop. Projektant mora namreč natančno prilagoditi izdelavo dimnika posameznemu objektu. Dimniki inox so idealna rešitev, saj so narejeni po meri, odporni so proti rji in imajo dolgo življenjsko dobo. Lahko jih namestite v novogradnje, lahko pa je razlog obnova dimnika, ki ga je načel zob časa. V vsakem primeru je izdelava dimnika iz nerjavnega materiala naložba za prihodnost. Kako bo potekala gradnja dimnika je odvisno od tega, ali se boste odločili za enoslojni ali troslojni dimnik. Ne veste, kakšne so razlike med njima? Pokličite podjetje Dimniki Hočevar in dobili boste vsa potrebna pojasnila. Izdelava, obnova dimnika ali diamantno vrtanje - mi smo vam na voljo v vsakem primeru!

sanacija starih in izdelava novih dimnikovEnoslojni ali troslojni dimnik inox

Izdelava dimnika je odvisna od posamezne situacije: ali gre za novogradnjo ali obnovo dimnika, ali je gradnja dimnika predvidena v že obstoječem jašku oziroma dimniškem plašču ali pa bo dimnik montažen in bo potekal samostojno zunaj hiše. Enoslojni dimniki so primerni za namestitev v vnaprej pripravljen jašek, zato so primerni tudi za sanacijo dotrajanih dimnikov. Za troslojni inox dimnik s toploto izolacijo - pa izdelava dimnika oziroma montaža poteka zunaj objekta - dimnik je montažen in se pritrdi na fasado. Troslojni dimniki so lahki, zato gradnja dimnika ne vključuje izdelave temeljev. Primerni so tudi za objekte, ki nimajo možnosti izdelave dimnika v samem objektu. Kot vsi inox dimniki se lahko pohvalijo z odpornostjo za rjo in imajo dolgo življenjsko dobo.

Obnova dimnika - dimnik inox za dolgo življenjsko dobo

Je vaš dimnik dotrajan, pa ne veste kaj storiti? Ne odlašajte z obnovo dimnika, saj je neustrezno delovanje lahko vzrok za požar. Prav tako ne poskušajte sami sanirati težav, saj je izdelava dimnika naloga ustrezno kvalificiranega strokovnjaka in je ne smete prepuščati 'domačim mojstrom'. Vse prevečkrat se namreč zgodi, da je gradnja dimnika neustrezna, posledice pa so tragične. Zato se raje obrnite na nas. Tako bo izdelava oziroma obnova dimnika potekala v skladu z zakonsko določenimi normami, vaš inox dimnik pa bo še vrsto let služil svojemu namenu.


Dimniki Hočevar | Obnova ter gradnja oziroma izdelava dimnikov - povezave do naše spletne strani: