Pošlji povpraševanje

Gradnja dimnika v podjetju Dimniki Hočevar

V podjetju Dimniki Hočevar se lahko pohvalimo z večletno tradicijo gradnje dimnikov. Gradnja dimnika je zahteven proces, ki zahteva veliko mero natančnosti in usklajenosti ekipe, saj mora biti izdelava dimnika kvalitetna.

DOVOLITE NAM, DA VAM PRIKLOPIMO KAMIN NA DIMNIK


Kako se lotiti gradnje dimnika?

Preden se odločimo za gradnjo dimnika, moramo vedeti, s kakšno kurilno napravo bomo naše prostore ogrevali in na kakšno gorivo bo naprava delovala. Za tem se moramo odločiti, kakšna bo višina našega nerjavnega dimnika. Dobro je, da dimnik s svojo višino doseže maso zraka, ki se premika, pri tem pa je potrebno poudariti še, da višina dimnika pri kurjenju s trdimi gorivi ali kurilnim oljem ne sme biti nižja od 5m, pri kurjenju na plin pa se lahko spustimo do višine 4m.


Pri gradnji dimnika moramo zagotoviti tudi zadosten vlek, kar pomeni, da moramo nerjavni dimnik načrtovati tako, da se dimni plini na poti navzgor ne bodo preveč ohladili. S pomočjo dobrega vleka dimnika se v kurišču ustvari podtlak, ki omogoči, da v kurišče priteka vedno svež zrak, ki je nujno potreben za dobro zgorevanje.


Izdelava dimnikov

Pri gradnji dimnika je seveda potrebno biti pozoren tudi na samo varnost. To pomeni, da iz dimne tuljave ne sme izhajati plin v stanovanjske prostore. Dimniška konstrukcija mora biti stabilna, saj mora več deset let kljubovati različnim vremenskim in mehanskim vplivom.


Izdelava nerjavnega dimnika v podjetju Dimniki Hočevar

V podjetju Dimniki Hočevar vam ponujamo kvalitetno izdelavo dimnikov. Izdelava pri nas poteka natančno in kakovostno, dimnik pa vam bo služil več deset let. Odločite se lahko za izdelavo inox dimnika. Tudi montaža inox dimnika je zelo enostavna in jo lahko naročite pri nas. Ponujamo vam še sanacije starih dimnikov s povrtanjem in z vstavitvijo inox tuljave v dimnik. Naročite pa lahko tudi izdelavo nerjavnega dimnika za kamin in se tako ob hladnih zimskih dneh grejete z bližini ognja, ki bo pričaral čudovito vzdušje vam in vašim bližnjim.

gradnja (nerjavnega) inox dimnika montaža in izdelava nerjavnih dimnikov