Pošlji povpraševanje

Dimniki Hočevar – vaš strokovnjak za dimnikarstvo v Celju, Mariboru, Kranju, Kopru

Potrebujete kakovostno in ugodno dimnikarstvo, Celje pa je mesto v katerem živite? Podjetje Dimniki Hočevar je pooblaščeni monter dimniških sistemov podjetja Schiedel, vodilne družbe na področju dimniških sistemov. Inox dimniki Schiedel izpolnjujejo vse sodobne standarde kurilnih naprav, ki imajo danes vse boljši izkoristek in posledično nizke izhodne temperature dimnih plinov.

Dimnikarstvo Koper

Dimniki Schiedel so zanesljivi in trajni v vseh pogojih obratovanja ter imajo kar 10-letno garancijo. Dimnikarstvo od Kopra in po vsej Sloveniji naprej. Celje, Maribor, Kranj in Koper so le nekatera mesta v Sloveniji, kjer smo uspešno sanirali stare in postavili nove dimnike.

Dimnikarstvo – kaj pravzaprav obsegajo dimnikarske storitve?

Dimnikarstvo v Celju obsega pregledovanje in čiščenje malih kurilnih naprav, dimovodnih in prezračevalnih naprav, meritve dimnih plinov, odstranjevanje katranskih oblog in evidentiranje podatkov v evidenco.

Dimnik skrbi za odvajanje dimnih plinov iz kurilnih naprav, kot so peči, kamini in štedilniki. Ker predstavlja končni člen hišnega ogrevalnega sistema, je izredno pomembno, da je ta v dobrem stanju oziroma da ustreza novejšim standardom. Nove kurilne naprave, ki imajo veliko boljši izkoristek kot tiste pred leti, so velikokrat prevelik zalogaj za prestar in neustrezen dimnik. Stene dimnika so izpostavljene zunanjim temperaturnim vplivom in se zato v mrzlem vremenu hitreje ohladijo, kar privede do kondenza, ta pa povzroči rjavenje, ki poškoduje dimnik. Zato so sodobni dimniki izdelani iz trpežnejših materialov, ki so odporni proti koroziji, hkrati pa nudijo dobro toplotno izolacijo. Učinkovitost starega dimnika precej izboljša tudi obnova ali sanacija, pri kateri so se odlično obnesli inox dimniki.

dimnikarstvo celje in Maribor

Dimnikarstvo – inox dimniki odlična rešitev tako za novogradnjo kot sanacijo

Dimnikarstvo Kranj: dimnik iz nerjavečega jekla predstavlja najboljšo rešitev za novogradnje, zlahka pa nadomesti tudi starejše dimnike, ki so že tako dotrajani, da ne morejo več zadrževati ognja ali dima, in so zato nevarni. V primerjavi s klasičnimi so inox dimniki namreč bistveno bolj vzdržljivi. Po zaslugi nerjavečega jekla se kemični procesi, kot sta korozija in rjavenje, odvijajo precej počasneje. Material je odporen proti kislinam, ki nastajajo med izgorevanjem. Inox dimniki so neprepustni, prav tako pa nerjaveče dimniške cevi kljub velikim temperaturnim spremembam niso občutljive na krčenje in raztezanje materiala. Tako hitro, kot se ogrejejo, se tudi ohladijo. Ob pravilni uporabi in vzdrževanju bo inox dimnik vašemu ogrevalnemu sistemu zagotavljal dolgo življenjsko dobo.

SODOBNI NERJAVNI DIMNIKI

Vse je seveda odvisno od posameznega primera, zato se je pred posegi dobro posvetovati s strokovnjaki, kot so zaposleni v podjetju Dimniki Hočevar. Zato ne odlašajte več in še danes obiščite dimnikarstvo v Mariboru. Vaš dimnik vam bo hvaležen.