Pošlji povpraševanje

Nerjavni dimniki Hočevar - izdelava, gradnja, sanacija in vzdrževanje dimnikov

Naše podjetje je kot prvo začelo s sanacijami dimnikov s tako imenovanimi nerjavečimi inox dimniki. Danes se lahko pohvalimo z več kot 2500 postavljenimi dimniki in ogromno izkušnjami pri izvajanju ostalih storitev, kot so sanacija, adaptacija in vzdrževanje.

nerjavni dimnik Hočevar

Danes naše bivalne prostore vse pogosteje ogrevamo z oljem ali plinom, zato je dimnik treba novim oblikam goriva ustrezno prilagoditi. Z novim izgorevanjem imajo namreč dimni plini precej povečano vsebnost vlage, kar lahko povzroči kondenzacijo. Temu pojavu star klasičen dimnik ne more biti več kos, zato je nastala potreba po novih tehnologijah v dimnikih, da se ti lahko hitro ogrejejo in hitro ohladijo ter so neprepustni in odporni na kondenz. Tem zahtevam ustreza dimnik iz nerjaveče pločevine oz. nerjavni inox dimnik. Inox dimniki so odporni na temperaturne spremembe, zato se material ne krči in ne razteza. Kaminski nerjavni dimnik pa ima ob pravilni uporabi in vzdrževanju zagotovljeno dolgo življenjsko dobo.

Nerjavni dimnikiDotrajani nerjavni dimniki ne ustrezajo standardom, zato je potrebna sanacija

Ker dotrajani dimniki ne delujejo več tako, kot bi morali, tudi ne ustrezajo standardom, ki jih imajo nove kurilne naprave. Zato je sanacija dimnika z inox tuljavo vse bolj pogosta. Tovrstna sanacija je hitra, enostavna in poceni, inox dimnik pa bo znova nemoteno opravljal svojo funkcijo. V primeru, da so poškodbe preobsežne, pa je treba star dimnik porušiti in na njegovo mesto postaviti novega.

Nerjavni dimnik primeren tudi pri novogradnjah

Nerjavni dimniki so najpogosteje uporabljeni material za sanacijo in adaptacijo ogrevalnih sistemov, pa tudi pri novogradnjah je inox dimnik vse bolj prisoten. Pravilno zgrajeni dimniki so osnova za nemoteno in dovolj učinkovito delovanje ogrevalnega sistema. Zato jim moramo še pred gradnjo hiše posvetiti dovolj pozornosti. V morebitno poznejšo sanacijo dimnika bi namreč morali vložiti precej več časa in denarja. Je pa izbira dimnika odvisna predvsem od tega, katero gorivo bomo uporabljali in kakšno kurilno napravo bomo vgradili.

Če je vaš dimnik potreben obnove ali če potrebujete novega, nikar ne odlašajte. Inox dimnik je prava rešitev! Pokličite nas - specializirani smo za prav vse, kar dimniki potrebujejo. Nerjavni dimniki so primerni tudi za odvajanje dima iz kaminov.

Vabljeni tudi na našo spletno stran!