Pošlji povpraševanje

INOX dimniki Hočevar - Vrhunski nerjavni dimniki Schiedel

Dimnik se loči po tem, da prihaja od različnih proizvajalcev in je izdelan iz različnih materialov ter je predvsem različne kakovosti. Dimniki inox cevmi(dimniki rostfrei oz. nerjavni dimniki INOX) proizvajalca Schiedel zagotavljajo najvišjo kakovost in zato so v ponudbi podjetja Dimniki Hočevar. Kakovost je odvisna predvsem od uporabljenih materialov, vrste varov, načina in strokovnosti ob izdelavi in vgradnji.

Inox nerjavni troslojni dimnik Hočevar,Nerjavni dimniki inox - hitra montaža inox cevi za dimnike

Inox dimniki Schiedel so najboljša izbira za novogradnje ali sanacije. Odlični in edini primerni so tudi za nizkotemperaturne kotle na plin ali kurilno olje. Odlikuje jih dolga življenjska doba, hitra montaža in fleksibilnost pri postavljanju.

Dimniki inox s cevmi se prodajajo v več različicah kot so enoslojni dimniki - primerni predvsem pri sanaciji starih dimnikov, ali pa troslojne dimnike (izolirani s toplotno izolacijo ter zunanjim inox obložnim plaščem). Inox dimniki Schiedel so najprimernejši v primeru menjave napačnega preseka ali oblike tuljave, kurilne naprave, ob dotrajanosti ali poškodbi obstoječega dimnika.

Mogoče najpomembnejša prednost, ki jo imajo dimniki inox pred ostalimi je, da lahko enoslojne dimniške cevi iz nerjavne pločevine vgrajujemo v vnaprej pripravljen jašek ali dimniški plašč. Vse to lahko opravimo že v času gradbenih del na objektu, tuljave pa vgradimo kasneje.

Schiedel dimniki inox oz. tudi dimniki rostfrei (nerjaveči dimniki)

Dimniki rostfrei je pogovorni izraz za inox ali nerjavni oz nerjaveči dimniki, ki izhaja iz nemščine in se je ustalil tako v vsakdanjem življenju kot tudi med strokonjaki. Pri postavitvi teh dimnikov se je pomembno zavedati, da gre za postavitev dimnika, ki vsebuje nerjaveče cevi, katerim bi včasih rekli tudi inoks. Karakteristike, ki jih imajo dimniki inox (montažni dimnikirostfrei), so opisane že v zgornjem odstavku dimniki inox. Dimnike iz nerjaveče jeklene pločevine se uporabljajo za sanacijo obstoječih dimnikov in tudi za gradnjo novih V večini primerov, ko menjavamo kurilno napravo, moramo sanirati dimnik. Opozorilo velja, da pri zgorevanju prihaja do kondenzacije v dimniku, kar lahko dimniku tudi škodi - posebej pri uporabi kurilnega olja. Zato je pomembno, da so dimniki odporni proti koroziji in dobro toplotno izolirani.

inox cevi za obnovljen nerjavni dimnik

Nerjaveči ali nerjavni inox dimniki Schiedel

Z nerjavečimi dimniškimi sistemi je poskrbljeno za varen in topel dom. Nerjaveči dimniki z inox cevjo so: univerzalni, zanesljivi in trajni v vseh pogojih obratovanja. Dimniki Schiedel niso samo šamotni ampak tudi iz nerjaveče pločevine ter tehnične keramike. Dimniški sistemi Schiedel izpolnjujejo vse zahteve (kisline, nepropustnost, korozija, kondenz ipd.), takšen inox dimnik ima garancijo kar 10 let.

Inox dimniki in dodatna ponudba - montažni dimniki, kamini, kaminske peči...

Ponudbo dopolnjujejo tudi: montažni dimniki, dimniki za kamine ter kamini kot npr. kaminske peči in kamini na pelete. Kamini ter dimniki podjetja Dimniki Hočevar sta odlična izbira ogrevanja doma.