Pošlji povpraševanje

Obnova dimnika in sanacija dimnikov - Dimniki Hočevar

Sanacija dimnika ali obnova dimnikov je veliko cenješa, časovno krajša in manj zahtevna, zato je načrtovanje,obnova dimnika ali sanacija primernejša kot pa gradnje novega dimnika. Obnova dimnika ali sanacija dimnikov je primernejša takrat, ko je star dimnik dotrajan indimnik želimo obnoviti oziroma sanirati ne pa porušiti. Pravilno načrtovanje dimnika, je ključno, da dimnik opravlja svoje funkcije

Obnova / sanacija dimnikaDimnik - obnova dimnika hiše in sanacija dimnikov poslopja

Obnova dimnika alisanacija dimnika sta pomembna elementa vzdrževanja objekta, saj so dimniki sestavni in eden osnovnih delov pri načrtovanju in postavitvi ogrevalnega ipd. sistema. Dimniki morajo zagotavljati ustvarjanje potrebnega vleka za zgorevanje goriv v kurilnih napravah ter odvod dimnih plinov, ki nastajajo kot stranski produkt pri procesu gorenja. Dimniki so izjemno pomembna komponenta objektov. Preden jih zgradimo se moramo odločiti, kakšno kurivo bomo uporabljali. To vse z namenom, da bi dimnik pravilno deloval. Dimniki Hočevarponujajo kakovostne in celovite storitve:

V sodobnem času so zastopane vse vrste dimnikov. Dimniki obstajajo v več različicah. Dandanes so v uporabi dimniki različnih materialov:

  • keramični dimniki
  • dimniki iz jeklene nerjaveče pločevine - INOX dimniki

Dimniki inox (nerjavni dimniki oz. rostfrei dimniki) so dimniki proizvajalca Schiedel (dimniki schiedel).

Poleg sanacije dimnikov še dodatna ponudba

Ponudbo v podjetju Dimniki Hočevar dopolnjujejo tudi: montažni dimniki in nerjaveči dimniki ter kamini kot npr. kaminske peči in kamini na pelete. Kamin je v povezavi z dimnikom odlična izbira ogrevanja doma.

Dimniki in sanacija dimnikov

Dimnik je kot osnovni sestavni del objekta izjemno pomemben. Zaradi tega je pomembna tudi sanacija dimnikov, ki so dotrajani. Dandanes naročniki vse premalo pozornosti namenjajo gradnji dimnika, ki je izredno pomembna. Preden se za dimnik odločimo in nastopi sama gradnja dimnikov, sanacija dimnikov oz. tudi izdelava dimnikov, moramo upoštevati naslednje: vrsto in tip kurilne naprave, vrsto goriva, nazivno moč kurilne naprave, režim ogrevanja, lokacijo kurilnice in višino zgradbe ter število kurilnih naprav. Sanacija ali obnova dimnika kot tudi gradnja dimnikov mora upoštevati tudi naslednji dve pomembni lastnosti dimnika, dinik mora biti tudi požarno varen in sanitarno neoporečen dimnik. Dimniki Hočevar ponujamo sanacijo dotrajanih dimniških tuljav, vstavljanje tuljav iz nerjaveče pločevine, aluminija in specialne plastike po evropskih standardih za vse vrste kurilnih naprav; povrtavanje (diamantno vrtanje) dimnikov na ustrezno dimenzijo, rušenje dotrajanih dimniških tuljav, izvedba priklopov, podaljševanje dimnikov.

Obnova dimnika ali sanacija dimnikov - celotna ponudba

Sanacija dimnikov tako obsega celovito ponudbo, to pa dopolnjuje tudi ponudba storitve obnova dimnika. Starejši dimniki so tako obnovljeni in se jim s tem podaljša življenjska doba. Obnova in našrtovanje ali sanacija dimnika je proces »pomlajevanja« dimnika in je najhitrejši in najcenejši postopek popravila dotrajanega dimnika. Izdelava dimnika ali sanacija dimnika?