Pošlji povpraševanje

Montažni nerjavni dimniki - poceni in hitro

Dimniki so pomembni elementi objekta. Montažni dimniki predstavljajo najhitrejši način izgradnje dimnikov, ki je hkrati tudi poceni a zelo kakovosten.

Montažni nerjavni dimnikDimniki - splošno

Dimnik je nujen konstrukcijski element vsake stanovanjske hiše, brez njega pa ogrevanje bivalnih prostorov skoraj ni mogoče. Pravilno zgrajen dimnik je eden ključnih pogojev za nemoteno in dovolj učinkovito delovanje ogrevalnega sistema. Morebitna poznejša sanacija dimnika bo vsekakor zahtevala precej več vloženega denarja. Za laika je dimnik na prvi pogled videti precej preprosta konstrukcija, za katero morebiti ne bi potrebovali strokovnjakov. Vendar to še zdaleč ne drži, saj je nerjavni dimnik kompleksna zadeva, za katero stoji precej znanja in raziskav.

Inox nerjavni dimniki za kamine

Nerjavni dimnik je nujen element v kolikor objekt ogrevamo na različna kuriva. Če se odločimo za kamin je nerjavni dimnik lahko večih vrst. Za kamin so najbolj primerni dimniki za kamine, ki obstajajo v več izvedbah: montažni dimniki, nerjaveči dimniki (tudi nerjavni dimniki) oz. inox dimniki.

Inox montažni dimniki

Montažni dimniki so dandanes nujen pogoj ekonomične in hitre gradnje. Prednost, ki jo ponujajo montažni dimniki, so hitra in ekonomična gradnja, predvsem pri gradnji visokih tudi večetažnih zgradb. Montažni dimniki sovpadajo in so prilagojeni montažni gradnji, ki danes vedno bolj prihaja v ospredje. Prednosti montažnih dimnikov so: univerzalna uporabnost za vse vrste goriv in izvedb kotlov, odporni na visoke temperature dimnih plinov, neobčutljivi so na kondenzacijo dimnih plinov, korozijsko so obstojni in imajo dolgo življenjsko dobo (cca. 50 let).

Nerjaveči dimniki (inox dimniki) - vedno dobrodošli

Ko opravljate sanacijo obstoječih dimnovodnih napeljav, je najpogostejša izbira inox dimnik. Tudi ko gradite nove objekte, so najpogosteje izbrani nerjaveči dimniki. To je predvsem zaradi upoštevanja standardov in zaradi njegove dolge obstojnosti in možnosti kljubovanja vremenskim vplivom. Nerjaveči dimniki so izdelani iz nerjavne kovine, v podjetju Dimniki Hočevar iz nerjavnega jekla 1.4404.