Pošlji povpraševanje

Dimniki za kamine, inox dimniki oz. nerjavni dimniki

Dimniki - različni, a z istim namenom

Dimnik je nujen konstrukcijski element vsake stanovanjske hiše, brez njega pa ogrevanje bivalnih prostorov skoraj ni mogoče. Pravilno zgrajen nerjvani dimnik je eden ključnih pogojev za nemoteno in dovolj učinkovito delovanje ogrevalnega sistema. Morebitna poznejša sanacija dimnika bo vsekakor zahtevala precej več vloženega denarja. Morebiti se zdi, da je dimnik precej preprost, a v resnici temu ni tako. Že samo dejstvo, da poznamo več vrst nerjavnih dimnikov, kaže na to, da je dimnik precej zapletena zadeva.

Vrste dimnikov

Nerjavni dimniki in kamini - popoln sistem

Nerjavni dimnik je nujen element v kolikor objekt ogrevamo na različna kuriva. Če se odločimo za kamin, je nerjavni dimnik lahko večih vrst. Za kamin so najbolj primerni dimniki za kamine, ki obstajajo v več izvedbah: montažni dimniki, nerjaveči dimniki (tudi nerjavni dimniki oz. inox dimniki).

Dimniki za kamine - vedno bolj cenjeni

Postavimo jih lahko praktično na vsako mesto. Dimniki za kamine so uporabni v vsakem prostoru. Opečnati dimniki za kamine so izolirani, lahki in končnega izgleda. Dimniki za kamine oz. materiali imajo relativno majhno maso, kar jim omogoča hitro segrevanje za doseganje delovne temperature. So lahko postavljivi.

Inox dimniki oz. nerjavni dimniki oz. nerjaveči dimniki

Ko opravljate sanacijo obstoječih dimnovodnih napeljav, so najpogostejša izbira nerjavni dimniki ali včasih znani tudi kot dimniki inox. Nerjavne dimnike lahko tako drugače imenujemo tudi inox dimniki. Tudi ko gradite nove objekte, so najpogosteje izbrani nerjavni novi dimniki. To je predvsem zaradi upoštevanja standardov in zaradi njegove dolge obstojnosti in možnosti kljubovanja vremenskim vplivom. Inox dimniki so izdelani iz nerjaveče kovine, v podjetju Dimniki Hočevar iz nerjavnega jekla 1.4404. Podjetje poskuša s svojo zavezanostjo kakovosti doprinesti dvigu ugleda stroke na slovenskem.

nerjavni inox dimnik