Pošlji povpraševanje

Sanacija dimnikov - zakaj je potrebna?

Sanacija dimnikov se zdi morda odveč, kadar ne opazimo resnih težav sami, a to še ne pomeni, da ni potrebna. Kadar ob pregledu strokovnjak ugotovi, da je čas za sanacijo starega dimnika, ga je pametno upoštevati, da se izognemo težavam in nevarnostim, ki lahko sledijo. Sanacija dimnikov je potrebna, da se zagotovi materialna varnost ter varnost ljudi. V dimniku med gretjem namreč nastajajo strupeni plini in v kolikor le-ta več ne tesni, lahko plini uhajajo v stanovanje. Če se ne odločimo za hitro sanacijo dimnikov lahko pride celo do zadušitve in požara, dotrajan dimnik pa škodi tudi kurilni napravi in zgradbi. Cena sanacije dimnikov je bistveno nižja kot odpravljanje kasnejše škode.

sanacija starega dimnika


Kdaj je potrebna sanacija dimnikov?

Za sanacija starega dimnika se odločamo po pregledu in ugotovitvi dotrajanosti, obstaja pa tudi nekaj znakov, ki jasno kažejo, da je sanacija dimnika nujna:

  • vonj po sajah v stanovanju,
  • vlažni madeži na zunanji ali notranji steni dimnika,
  • slab vlek in drugo.

Če sumimo, da naš dimnik ne deluje stoodstotno pravilno, čakanje ni priporočljivo, sanacija dimnikov pa je večinoma nujna tudi ob prehodu na drugačen tip ogrevanja, sploh če dimnik ni bil izdelan za to vrsto goriva.


Sanacija dimnikov - cena in ostale informacije

Cena sanacije dimnikov se zdi morda nepotreben strošek, vendar vam zagotavljamo, da temu ni tako. Če se izogibamo pravočasni sanaciji dimnika, lahko to privede do nevarnosti in dodatnih ter nepotrebnih stroškov. Cena sanacije dimnikov je namreč bistveno nižja kot popolna menjava ali odprava škode na nepremičnini.


V podjetju Dimniki Hočevar vam garantiramo ugodne cene vseh storitev:

Če niste prepričani, ali potrebujete sanacijo dimnika, oziroma če potrebujete dodatne informacije ali želite natančno ceno sanacije dimnika za vaš primer, nas kontaktirajte. Imamo veliko izkušenj s sanacijami dimnikov!

sanacija dimnika v bloku cene