Pošlji povpraševanje

Kamini - kamini na palete in kaminske peči

Dandanes v ospredje prihaja ogrevanje na trda goriva, predvsem drva, saj ob gorenju ponudijo občutek topline v domu. Na njihovo povečano uporabo vpliva tudi cenovna dostopnost lesa za kurjavo. Začetno investicijo odtehta njegova široka uporabnost. Kamin je naravi prijaznejši način ogrevanja, ki je obenem tudi cenejši.

KaminKamini - splošno

Beseda kamin opisuje zaprto in nadzorovano kurišče v notranjih prostorih. Omenjeno kurišče lahko imenujemo tudi kaminske peči, preprosteje - kamin. Kamini so ljudem poznani že dolgo časa in so vedno boj priljubljeni. Kamin v dom vpelje občutek domačnosti in topline. Z razvojem tehnologije so se razvijali tudi kamini. Ti lahko delujejo na različne vrste kuriva. Dimnik in kamin lahko tako tvorita sistem ogrevanja objekta.

Kamini - vrste

Kamini obstajajo v več vrstah. Kamini in kaminske peči, kamini na pelete so v stalni ponudbi podjetja Dimniki Hočevar d.o.o. Sodobni kamini so različnih oblik. Njihov razpon moči znaša pri manjših kaminih od 7 do 11 kW. Prostor, v katerega nameravamo postaviti kamin, naj ne bo manjši kot 20 m2.

Kamini na pelete

Kamini na pelete uporabljajo pelete kot kurivo. Peleti so valjasti stiskanci narejeni iz suhe žagovine s premerom 5-15 mm in dolžine 10-30 mm. Pelete izdelajo v industrijskih v stiskalnicah, brez uporabe kemičnih dodatkov. Pelete se prodajajo v vrečah ali razsuti. Energijska gostota je dokazano večja kot pri sekancih. V Sloveniji je domača proizvodnja žal še v razvoju. Kamini na pelete delujejo že od majhnih moči (5 kW) naprej in delujejo podobno kot kotli na lesne sekance.

Kaminske peči

Kaminske peči so sestavljene iz kovinskega toplotno-tehničnega dela in ima varovalna steklena vratca in iz obloge. Slednja je največkrat sestavljena iz pečnic ali obzidana s šamotno opeko in ometana s posebnim finim ometom. Med kamine prištevamo tudi kaminske peči (enoplaščna litoželezna žarilna peč). Te oddajajo večji del toplote s sevanjem. Kaminske peči imajo 70-80% izkoristek in potrebujejo od tri do pet kurjenj dnevno, da ogrejejo prostor.

Dimniki in kamini-komplementaren »par«

Dimnik je nujen konstrukcijski element vsake stanovanjske hiše, brez njega pa ogrevanje bivalnih prostorov skoraj ni mogoče. Za kamin so najbolj primerni dimniki za kamine, ki obstajajo v več izvedbah: montažni dimniki, inox dimniki (nerjaveči dimniki - tudi nerjavni dimniki).

Dimniki Hočevar - od načrtovanja do sanacije dimnikov po celi Sloveniji

Podjetje Dimniki Hočevar vas spremlja od načrtovanja, gradnje, izdelave do vzdrževanja in po možnosti sanacije dimnikov. Dimnikarstvo je glavna vzdrževalna dejavnost podjetja. Opravljamo vzdrževalna dela v vseh krajih, do zdaj smo bili prisotni v: Celje, Koper, Kranj, Ljubljana in Maribor.

Dimniki Hočevar | Kamini na pelete, kaminske peči - povezava do naše spletne strani: