Pošlji povpraševanje

Dimnik - gradnja dimnika in izdelava dimnikov

Gradnja dimnika zahteva posebna znanja in je naloga za strokovnjake z omenjenega področja. Tudi izdelava dimnikov in obnova dimnikov je poseben proces, ki ga včasih podcenjujemo. Gradnje in izdelave dimnikov ali sanacije dimnikov se moramo lotiti strokovno, saj obstaja kar nekaj dejavnikov na katere moramo biti pozorni.

Gradnja dimnikaGradnja dimnka in funkcije dimnika

Primena gradnja dimnika je zelo pomembna, sa je dimnik je sestavni in eden osnovnih delov ogrevalnega sistema. Ustvarjanje potrebnega vleka za zgorevanje goriv v kurilnih napravah ter odvod dimnih plinov je osnovna naloga, ki jo morajo dimniki zagotavljati. Dimni plini nastajajo kot stranski produkt pri procesu gorenja. Gradnja dimnikov je izjemno pomembna komponenta pri gradnji objektov. Preden jih zgradimo se moramo odločiti, kakšno vrsto kuriva bomo uporabljali. To vse z namenom, da bodo dimniki pravilno delovali. Dimniki Hočevar ponujajo kakovostne in celovite storitve: načrtovanje, izgradnja, obnova dimnika in sanacija dimnika. V sodobnem času so zastopane vse vrste dimnikov. Dimniki obstajajo v več različicah. Dandanes so v uporabi materiali kot so keramika in jeklena nerjaveča pločevina. Vse pogostejši so tudi dimniki inox (dimniki rostfrei) in dimniki Schiedel.

Dimniki in gradnja dimnika

Dimnik je kot osnovni sestavni del objekta izjemno pomemben. Zaradi tega je pomembna tudi gradnja dimnika. Dandanes naročniki vse premalo pozornosti namenjajo gradnji dimnika, ki je izredno pomembna. Preden se odločimo in nastopi sama gradnja dimnikov, sanacija dimnikov oz. tudi izdelava dimnikov, moramo upoštevati naslednje: vrsto in tip kurilne naprave, vrsto goriva, nazivno moč kurilne naprave, režim ogrevanja, lokacijo kurilnice in višino zgradbe ter število kurilnih naprav. Gradnja dimnikov mora upoštevati tudi naslednji dve pomembni lastnosti dimnika, ki mora biti tudi požarno varen in sanitarno neoporečen. Gradnja dimnikov in izdelava dimnikov je naloga za strokovnjake.

Preverite tudi ugodno ponudbo kaminskih peči in več o priklopu kamina na dimnik na naši spletni strani!

Dimniki in izdelava dimnikov

Gradnja dimnika ni naloga za vsakogar. Tudi vsak dimnik ni primeren za kateri koli objekt. To je pri gradnji dimnikov potrebno upoštevati. Preden se začne gradnja dimnikov in v kolikor dimnik ni tipski je potrebna izdelava dimnikov, pri čemer pa je potrebno upoštevati in izračunati presek in višino, ki jo mora dimnik dosegati. Za njegovo izdelavo s uporabljajo različni materiali, v podjetju Dimniki Hočevar pa ponujajo izdelavo dimnikov po meri iz visokokakovostne rostfrei pločevine, ki je kislinsko in temperaturno odporna. Z izdelavo dimnika je vse pripravljeno, da se gradnja dimnika prične.

Dimniki Hočevar - ponudbo dopolnjujemo še s kamini - kamini na palete, kaminske peči

Ponudba obsega načrtovanje, izgradnjo, obnovo, vzdrževanje in sanacija dimnikov. Ponudbo dopolnjujejo še kamini kot npr. kaminske peči in kamini na pelete. Kamin je v povezavi z dimnikom odlična izbira ogrevanja doma. Preverite ugodno ponudbo kaminskih peči na naši spletni strani!

Dimniki Hočevar | Obnova, sanacija, izdelava in gradnja dimnikov - povezave do naše spletne strani: