Pošlji povpraševanje

Dimnikarstvo s tradicijo iz Ljubljane vam nudi kakovostne storitve 

Dimnikarstvo je odgovorna služba, ki mora zadovoljiti vsem predpisanim standardom. Vsi, ki jim je dimnikarstvo glavna dejavnost, morajo poskrbeti za zagotavljanje požarne in zdravstvene varnosti uporabnikov, predvsem pa za čisto okolje. Dimnikarstvo Hočevar je dimnikarstvo s tradicijo. Naše podjetje deluje že od leta 1994 in je eno prvih dimnikarstev v Sloveniji, ki je začelo s sanacijami dimnikov in novogradnjami dimnikov. Nudimo vam kakovostne in zanesljivo opravljene storitve sanacije, povrtavanja, novogradenj dimnikov, troslojne, montažne in inox dimnike (vrteči in nevrteči), ukvarjamo pa se tudi s prodajo in montažo kaminskih peči. Potrebujete tudi priklop kamina na dimnik? Tudi za to lahko poskrbi dimnikarstvo iz Ljubljane.

Brezplačni ogledi in strokovno svetovanje

Dimnikarstvo Hočevar, ki se nahaja v Ljubljani, vam poleg kakovostnih storitev ponuja tudi brezplačne oglede objektov, pri katerih opravimo strokoven pregled in vam ustrezno svetujemo o izbiri premera tuljave, o primernih materialih za dimniško tuljavo ter o vgradnji materialov visoke kakovosti s TÜV certifikati. V našem podjetju se lahko pohvalimo z več kot 2500 uspešno zaključenimi projekti postavitve dimnikov. Svoje znanje neprestano nadgrajujemo in smo prepričani, da je naše dimnikarstvo Ljubljana najboljši naslov, če potrebujete kakovostne dimnikarske storitve. Dimnikarstvo oziroma naši poslovni prostori se nahajajo v središču Ljubljane, vendar smo zelo mobilni in prilagodljivi. Montaže inox dimnikov in novogradnje dimnikov izvajamo povsod po Sloveniji. Ker pa imamo v naši ponudbi tudi kaminske peči in vam nudimo tudi montažo le-teh, vam lahko tudi pripravimo načrt kako pripraviti dimnik za priklop na kamin (priklop kamnina na dimnik). 

Inox dimnik – vrteči in nevrteči

Ker je dimnik zelo pomemben del ogrevalnega sistema, je zelo pomembno, da je kvalitetno narejen in vedno v dobrem stanju. To pomeni, da mora ustrezati najnovejšim standardom. Sodobni dimniki se močno razlikujejo od tistih starejših, saj so izdelani iz bolj obstojnih materialov, kot je na primer keramika in jeklena nerjaveč pločevina. Razvoj je na področju dimnikarstva prinesel številne spremembe, tudi izredno priljubljene inox dimnike, ki popolnoma zadoščajo sodobnim potrebam, prav tako pa se odlično izkažejo pri delovanju sodobnih peči. Vrteči inox dimniki so izredno kakovostni, funkcionalni in odporni na najbolj neugodne vremenske razmere. Ravno zaradi tega, ker so odporni na temperaturne spremembe, so tudi bolj obstojni in odlična rešitev za sanacije dimnikov. Dimnikarstvo Hočevar tudi pri sanacijah uporablja INOX dimnike

DIMNIKI - VSE OD NOVOGRADNJE DO SANACIJE

Sanacija dimnikov

Obnova ali sanacija dimnika je nujna v primeru, ko dimnik več ne ustreza določenim standardom ali je tako poškodovan, da več ni varen. Tudi v primeru, da v vašem domu prehajate na drugačen način kurjave oziroma ob prehodu na plinasto gorivo. Sanacija se izvaja na več načinov. Eden od njih je porušenje starega dimnika in zidanje novega. V današnjem času pa je bolj priljubljena sanacija z inox tuljavo. To poteka tako da v obstoječ dimnik vstavimo cev iz nerjaveče pločevine, v primeru, da je dimnik premajhen, pa ga povrtamo na ustrezen premer. Obnova z inox dimniki oziroma tuljavo postaja vse bolj priljubljena tudi zaradi cene sanacije. 

dimnikarstvo Ljubljana (inox dimniki)

Dimnik za kaminsko peč

Za kaminsko peč je najboljša rešitev inox dimnik, ki je kislinsko in toplotno odporen. Kot smo že omenili, je izredno prilagodljiv in neobčutljiv na temperaturne spremembe, ima prilagodljivo strukturo, kar pomeni, da je bolj obstojen. INOX je odličen material, ki se hitro ogreje, prav tako hitro hladi, je povsem tesen in odporen na kondenz. Zaradi enostavne in hitre montažne gradnje je tovrsten dimnik enostaven tudi za priklop na kaminsko peč. Če potrebujete kakovostne dimnikarske storitve, nas kontaktirajte. Dimnikarstvo iz Ljubljane vam nudi kakovostne storitve, ki so opravljene zanesljivo in hitro. Obiščite nas v naših poslovnih prostorih ali pa se dogovorite za brezplačen ogled vašega objekta. Vsakemu projektu se posvetimo stoodstotno, zato smo prepričani, da boste z našimi storitvami več kot zadovoljni. Smo strokovnjaki dimnikarstva za inox dimnike.