Vozniški izpit : kategorije A in B

Avtošola B kategorija - vozniški izpitAvtošola 3D usposablja kandidate za opravljanje vozniškega izpita kategorije A in B. Za vozniški izpit kategorije A in B mora kandidat najprej opraviti tečaj CPP, ki ga opravi v šoli vožnje. V Avtošoli 3D vsaka dva tedna organiziramo tečaj CPP za vozniški izpit kategorije A in B.
Obveznemu tečaju CPP sledijo zdravniški pregled, izpit prve pomoči, potem izpit CPP in nato praktične ure vožnje z izbranim inštruktorjem. Končanemu programu vožnje z inštruktorjem sledi izpitna vožnja in z njo pridobitev vozniškega izpita kategorije A ali B.

Avtošola - A kategorija

Avtošola 3D kot navedeno usposablja kandidate za voznike A kategorije (avtošola A kategorija). Za pridobivanje A kategorije avtošola najprej organizira tečaj CPP, po opravljenih obveznostih in končanemu izpitu CPP pa kandidat v avtošoli A kategorijo pridobiva s praktičnimi urami vožnje. Avtošola A kategorijo prične na poligonu, nato pa nadaljuje na cestah. Vozniški izpit za A kategorijo lahko kandidat pridobiva za motorje različnih moči. Tu pa pri različnih A kategorijah avtošole zahtevajo različno minimalno starost. Vozniški izpit kategorije AM lahko kandidat prične opravljati pri 14,5 letih. Postopek pridobivanja se od ostalih A kategorij razlikuje v tem, da za vozniški izpit kategorije AM kandidatu ni potrebno opraviti prve pomoči. Za ostale A kategorije avtošole zahtevajo minimalno starost: za A1 se lahko kandidat prične usposabljati pri 15,5 letih, k izpitu pa pristopi, ko dopolni 16 let, za A2 lahko prične pri 17,5 letih in izpit opravlja pri 18. letih, kategorijo A neomejeno pa lahko prične opravljati pri 23,5 letih in izpitno vožnjo pridobi, ko dopolni 24 let.

Vozniški izpit kategorije B in A

Vozniški izpit B kategorija

V Avtošoli 3D se lahko kandidat usposablja za vozniški izpit B kategorije. Vprašanje, ki se pri kandidatih pogosto pojavlja tudi v navezavi z izpitom za avto, je prepisana starost za vozniški izpit B kategorije.
Vozniški izpit B kategorije lahko kandidat prične opravljati pri 17,5 letih, k izpitni vožnji za vozniški izpit B kategorije pa lahko pristopi, ko dopolni 18 let. K usposabljanju za vozniški izpit B kategorije pa lahko kandidat pristopi tudi prej in sicer s 16. leti. Če ima kandidat, ki pridobiva vozniški izpit B kategorije, starost 16 let, mora opraviti predpisani program z najmanj 20. urami vožnje in nato največ dve leti od pričetka usposabljanja vozi s spremljevalcem. Izpitno vožnjo lahko opravlja, ko dopolni 18 let.