Kaj hišnik sploh dela?


Velik ljudi se pred najemom hišnika, pa tudi pred odločitvijo za opravljanje tega poklica vpraša, kaj hišnik dela.
Delo hišnika je izjemno raznoliko in vključuje veliko različnih področij. Navadno je delo hišnika osredotočeno na vzdrževanje funkcionalnih objektov - šol, večstanovanjskih hiš in blokov, vrtcev in poslovnih zgradb.

kaj dela hišnik

Hišnik mora znati veliko stvari


Hišnik mora pri svojem delu obvladati več znanj: poznati mora osnove vzdrževanja funkcionalnih objektov, seznanjen mora biti z energetskimi napravami in njihovim delovanjem, prav tako mora obvladati osnove informatike, ekonomike, seveda pa mora biti usposobljen tudi za varstvo pred požarom.

Glede na to, kaj vse hišnik dela, je praktično nemogoče, da bi vsa ta znanja združili v eno osebo. Zato je - vsaj v večjih funkcionalnih objektih - hišnik navadno le organizator vseh naštetih del in dejavnosti. Seveda pa je nujno, da je hišnik vsaj v osnovi usposobljen za nujno ukrepanje.
Glede na to, kaj hišnik dela, se lahko zaposluje na različnih področjih in v različnih objektih. Hišniki so ogromno krat zaposleni v osnovnih šolah, poznamo pa tudi hišnike v vrtcu, hišnike v večstanovanjski stavbi ter hišnike v bloku.

UPRAVLJANJE POSLOVNIH STAVB


Kaj dela hišnik v osnovni šoli?

V primeru, da ste se kdaj vprašali, kaj dela hišnik v osnovni šoli, vam lahko odgovorimo, da je delo hišnika v osnovni šoli v principu zelo podobno delu hišnika v drugem funkcionalnem objektu. Hišnik v osnovni šoli skrbi za okolico in notranjost šole. Prav tako skrbi za popravilo in nabavo aparatov v šoli ter za ogrevanje šole. Pri tem ni nujno, da vsa dela opravi sam, tu in tam le organizira popravila ali nabavlja nove proizvode.


V primeru, da vas zanima naročilo hišnika nas pokličite ali nam pišite po e-pošti in z veseljem vam bomo razložili kaj hišnik dela in kakšna znanja mora imeti. Ponujamo vam storitve hišnika na šoli, v bloku, vrtcu ali večstanovanjski hiši. Prav tako nudimo zaposlitve hišnika ali vzdrževalca. Hišnike zaposlujemo tako na šolah kot tudi v drugih funkcionalnih objektih.

hišnik