Večstanovanjske stavbe upravljajo upravniki


V enolastninski hiši z njo običajno upravlja lastnik. Pri večstanovanjskih stavbah je seveda drugače. Upravljanje večstanovanjskih stavb prevzamejo upravniki.
V interesu vseh lastnikov večstanovanjske stavbe je, da je stavba dobro in korektno vzdrževana, saj v nasprotnem primeru prihaja do nepotrebnih poškodb stavbe, ki vodijo v velika in stroškovno draga dela.


Upravljanje večstanovanjskih zgradb je podrobneje urejeno z zakoni in podzakonskimi akti


Upravnika večstanovanjske hiše izberejo lastniki. Stavba mora imeti upravnika v primeru, da ima več kot dva lastnika in v premeru, da ima več kot 8 posameznih delov. Stroške upravljanja večstanovanjske stavbe in stroške, ki nastanejo v povezavi s stavbo, krijejo lastniki v višini svojega lastninskega deleža. Upravljanje večstanovanjske zgradbe je podrobneje urejeno v Stvarnopravnem zakoniku, Stanovanjskem zakonu, Zakonu o upravnikih ter v Pravilniku o upravljanju večstanovanjskih stavb.
Ena izmed pomembnejših nalog pri upravljanju večstanovanjske stavbe je tudi skrb za rezervni sklad. Rezervni sklad je instrument, ki služi zagotavljanju vzdrževanja večstanovanjskih stavb. V njega vplačujejo vsi etažni lastniki, sredstva iz sklada pa se največkrat uporabljajo za popravila in sanacije.
Korektno in kvalitetno upravljanje večstanovanjske stavbe je predvsem v interesu etažnih lastnikov, saj se ob pravilnem vodenju stanje stavbe ne bo slabšalo, ampak morda celo izboljševalo.


Na voljo so upravniki blokov in drugih večstanovanjskih zgradb


Pri nas lahko naročite upravnike blokov in drugih večstanovanjskih zgradb. Upravniki v Ljubljani so vam na voljo takoj, svoje delo pa opravljajo izjemno korektno in natančno. Z njihovo pomočjo bo vaša nepremičnina urejena in prenovljena, odnosi med solastniki pa bodo dobri.
Odločite se za kvalitetno upravljanje večstanovanjske stavbe in nas pokličite še danes. Na voljo smo vam tudi za dodatna vprašanja. Povpraševanje nam lahko pošljete tudi po e-mail naslovu, seveda pa se lahko oglasite tudi v naši poslovalnici, kjer vam bomo z veseljem svetovali in vam tako pomagali do prave izbire upravnika za vas.

Upravljanje nepremičnin:www.vsi.si/valina/upravljanje-nepremicnin

KAJ DELA HIŠNIK

VALINA VAROVANJE

Upravljanje večstanovanjskih stavbUpravniki blokov v Ljubljani