Globinsko čiščenje sedežnih garnitur – za odstranjevanje nečistoč

Globinsko čiščenje se precej razlikuje od običajnega, ki smo ga najbolj vajeni ter pri katerem v roke vzamemo mokro krpo in sesalec. Omogoča nam, da iz tekstila odstranimo vse prašne delce in drugo umazanijo, ki se v več mesecih ali letih v skritih kotičkih sedežnih garnitur in oblazinjenega pohištva ter preprog hitro nabere v velikih količinah, a tega morda niti ne opazimo. Čiščenju tekstila velikokrat ne posvečamo posebne pozornosti, le-ta pa se še hitreje umaže, kadar gospodinjstvo sestavlja večje število članov in morda še kakšen hišni ljubljenček. Takšne trdovratne umazanije se je najbolje lotiti globinsko, saj po običajnem čiščenju prah in madeži še vedno ostanejo na površini tekstila. Globinskega čiščenja sedežnih garnitur se ne moremo lotiti sami, razen če imamo za to primeren sesalec. Sicer pa je bolje to opravilo prepustiti čistilnemu servisu, ki nas obišče na domu in v približno 2 urah uspešno očisti sedežne garniture, oblazinjeno pohištvo in preproge. Sam proces je zahteven, saj od nas zahteva uporabo ustreznih čistilnih sredstev in naprav oziroma strojev, ki odstranijo umazanijo tudi na tistih mestih, kjer se nam to zdi nemogoče.

Kontaktirajte nas za temeljito čiščenje stanovanja >>>

Kdaj običajno čiščenje ni dovolj in se je smiselno odločiti za globinskega?

Vse večje število ljudi je občutljivih na pršice in vse več otrok se srečuje z astmo ali kožnimi alergijami. Dejstvo je, da so pršice danes prisotne praktično povsod in jih z običajnih čiščenjem ne moremo odstraniti s površin, pri njihovem odstranjevanju pa smo vsekakor uspešni z globinskim načinom. V prostorih se prah ne bo več tako hitro nabiral, iz bivalnih prostorov bomo odstranili neprijeten vonj in morebitne sledove umazanije. Samo pomislite, koliko umazanije se skriva v sedežni garnituri! Gre za skrit kotiček, v katerem se še posebej rade razmnožujejo bakterije, saj skriti prostori sedežne garniture vsebujejo ostanke hrane, kot so drobtine, lase, madeže zaradi politih napitkov, živalsko dlako itd. Zelo pogosta posledica stika s temi bakterijami so kožna vnetja, ki se jih je zelo težko znebiti. Pri tem ne pozabimo na prah, alergene, znoj in bolhe z domačih živali, ki prav tako radi zaidejo v sedežne garniture, oblazinjeno pohištvo in preproge. Lahko celo rečemo, da je globinsko čiščenje povezano z zdravjem, saj ima čistoča v bivalnih prostorih izjemen vpliv na naše zdravje in posledično tudi boljše počutje. Če poleg občasnih globinskih čiščenj poskrbimo tudi za redna običajna čiščenja vseh površin, bomo ta učinek le še izboljšali.

Globinsko čiščenje preprogGlobinsko čiščenje preprog na domu

Sedežno garnituro je še posebej zahtevno očistiti

Globinsko čiščenje sedežne garniture v lastni izvedbi je praktično nemogoče, razen kadar imamo za to ustrezne pripomočke. Kadar so naši poskusi čiščenja neuspešni, madeži pa še vedno opazni na površini, je čas za globinsko čiščenje, s pomočjo katerega lahko tekstil hitro rešimo. Ne le, da bomo z njim iz majhnih kotičkov odstranili pršice, bakterije in drugo umazanijo, temveč bomo tudi osvežili barvo tekstila in vonj v prostoru, rezultat tega pa bo tudi sedežna garnitura, ki bo videti skoraj kot nova. Velika prednost je, da nas čistilni servis obišče na domu, kjer v parih urah poskrbi za vso umazanijo. V najbolj idealnem primeru bi za globinsko čiščenje tekstila poskrbeli vsaj 2× letno. V podjetju Valina se ukvarjamo z vsemi vrstami čiščenja prostorov, tudi z globinskim načinom. Zavedamo se, da je globinsko čiščenje idealna rešitev za vse, ki so alergični na pršice, saj zagotavljamo odstranjevanje le-teh, dobra posledica pa je tudi zmanjšanje prahu v stanovanju. Pršice bodo tako le še preteklost, vse tkanine v vaših bivalnih prostorih pa bodo imele spet prijeten vonj. V kolikor se zanimate za globinsko čiščenje, smo v podjetju Valina pravi naslov za vas.