Celulit in naravna pomoč: v boj z anticelulitno masažo

Celulit je ena tistih nadlog, ki niso posebej izbirčne. S celulitom se ne spopadajo le ljudje z odvečnimi kilogrami, ampak celo posamezniki, ki so sicer vitki in skrbijo za zdrave vsakodnevne navade. Diete tu zato niso prava rešitev.

Boj proti celulituČeprav je sicer težava zares najbolj razširjena med ženskami, pa se z vprašanjem, kako izgubiti celulit, obenem sooča precej več moških, kot si morda predstavljate. Za večino postane celulit še posebej problematičen s približevanjem poletja. Vroči dnevi pomenijo, da bodo mnogi deli telesa, ki smo jih skrivali pod debelimi sloji zimskih oblačil, precej bolj izpostavljeni – s tem pa bo izpostavljen tudi celulit. Preden začnete v paniki razmišljati o zelo intenzivnih (in potencialno nevarnih) metodah za odpravo celulita, je nedvomno vredno preučiti manj drastične možnosti, ki so pogosto presenetljivo učinkovite.

Boj proti celulitu – ga je mogoče dobiti?

Tisti, ki se sprašujejo, kako izgubiti celulit, pogosto iščejo čudežno rešitev, s pomočjo katere bi postala pomarančasta koža praktično v hipu le še neprijeten spomin. Vendar pa je mnogo pametneje, da razmišljate o nekoliko realnejših ciljih, namesto da se osredotočate na princip »vse ali nič«. Boj proti celulitu namreč izredno težko prinese popolne rezultate, vendar pa to še ne pomeni, da ni možno bistveno izboljšanje trenutnega stanja. Bodite torej potrpežljivi, hkrati pa premišljeni pri izbiri metod …

Preberite tudi: kako se znebiti celulita na stegnih?

Kako izgubiti celulit brez invazivnih posegov?

Zagotovo ena najboljših, hkrati pa zelo preprostih tehnik za zmanjšanje izrazitosti pomarančaste kože je anticelulitna masaža. Tu ni nevarnosti negativnih stranskih učinkov, z vztrajnostjo pa običajno dosežemo odlične rezultate. Poleg tega pa masaža pomaga pri mnogih drugih težavah z zdravjem in počutjem. Vendar pa se morate zavedati, da »anticelulitna masaža«, ki jo morda izvajate doma, najverjetneje ne bo prinesla primerljivih rezultatov s tistimi, ki jih je mogoče pričakovati, če obiščemo profesionalen salon. Potrebne so namreč posebne tehnike v kombinaciji z dovolj intenzivnim pritiskom, da dosežemo pospešitev prekrvavitve, kar je eden ključnih elementov za uspešen boj proti celulitu.

Anticelulitna masaža

V salonih Sense Wellness, ki se nahajata v Ljubljani, vas čaka profesionalna anticelulitna masaža, za katero poskrbijo maserke z bogatimi izkušnjami. Pri tem je mogoče izbirati med več oblikami oziroma različnimi dodatki (olja, masla, topla zelišča itn.). Ena izmed možnosti je tudi anticelulitna masaža Soft Pack DETOX z dodatkom sveže bio aloe vere, ki poteka na vodni postelji. Ta masaža seveda poskrbi za izjemno sprostitev, saj boste imeli vseskozi občutek nežnega lebdenja, obenem pa bo vaša koža na koncu občutno bolj napeta in elastičnejša. Če je glavni razlog vašega obiska celulit, to vsekakor povejte maserki, ki se bo tako osredotočila na predele, ki so pri vas najbolj problematični – običajno so to seveda stegna in zadnjica.

Kako izgubiti celulit?

Anticelulitna terapija Endosphères

Za še izrazitejše učinke pa vam je poleg različnih vrst masaže na voljo anticelulitna terapija, ki temelji na metodi kompresivnih mikrovibracij. Pri tem se uporablja naprava Endosphères, ki je računalniško vodena. Glavna skrivnost uspeha te tehnike se skriva v nizkofrekvenčnih mehanskih vibracijah, ki spodbudijo oženje in širjenje žil na posameznih predelih. Posledično te vibracije poskrbijo za pospešitev krvnega obtoka in za učinkovito limfno drenažo, za povrh pa metoda pomaga pri glajenju in razbijanju maščobnih tkiv. Vse to pa med drugim pomeni, da bo celulit že po nekaj tretmajih bistveno manj izrazit oz. moteč. Anticelulitna terapija vam bo poleg tega pomagala pri preprečevanju kopičenja čezmernih količin tekočine v telesu, ublažitvi bolečin in pri opaznem preoblikovanju telesa. Pričakujete lahko na primer manj maščobnih oblog, nakopičenih na predelu stegen, in okrepitev mišic na obravnavanih delih telesa.

Povsem neinvazivna tehnika za zmanjšanje izrazitosti celulita torej prinese večje zadovoljstvo s telesom in izboljšano počutje, posledično pa več samozavesti.