Cev za vodo: gibke cevi so možne v številnih različicah

Cev za vodo se zdi na prvi pogled precej preprost pripomoček. Vendar pa je resnica takšna, da je danes dobavljiva v številnih izvedbah, ki se med seboj pomembno razlikujejo. Še posebej če gre za malce bolj profesionalno uporabo, je tako važno, da si vzamete dovolj časa za izbiro najustreznejšega pripomočka. Med najpogostejše vrste sicer sodijo t. i. gibke cevi za vodo, vendar pa obstaja nato znotraj te skupine veliko različnih možnosti. Navsezadnje voda ni edina snov, v kombinaciji s katerim se ta pripomoček uporablja.

Cevi za vodo

Nekaj najpogostejših podtipov oz. možnih lastnosti gibke cevi (za vodo idr.)

Kakšne gibke cevi - za vodo in druge snovi – torej poznamo? Naštevanje vseh možnih kombinacij lastnosti bi bilo zagotovo  nemogoče opravilo, zato se poskušajmo omejiti le na nekatere najbolj razširjene podvrste. Možne so na primer pnevmatske gibke cevi, silikonske za plin, sesalne oziroma tlačne, večje industrijske (velike nazivne širine) iz PVC-ja in ojačane z mrežo ter  gibke cevi za stisnjen zrak. Še nadalje pa se te podtipi delijo glede na dimenzije in ne nazadnje barve. Čeprav lahko mnogokrat malce »pogoljufamo« in uporabimo pripomoček, ki zgolj okvirno zadošča za določeno nalogo, pa je nedvomno bolje, da poskušamo vedno izbrati takšnega, ki v vseh pogledih ustreza specifičnim okoliščinam. Če gre za področje, na katerem niste najbolj domači, je vsekakor smiselno, da se pred nakupom posvetujete s strokovnjaki, ki vam bodo pomagali pri izbiri najustreznejše opcije.

Ena izmed možnosti spiralna cev za vodo iz poliamida in poliuretana

Še ena možna podvrst, ki jih še nismo omenili, je t. i. gibka spiralna cev za vodo. Ta je običajno izdelana iz kombinacije poliuretana in poliamida. Tu so seveda prav tako možne različne velikosti. Poleg tega ima včasih spiralna izvedba še dodatno zaščito, na primer zaščito pred varilnim brizganjem. Tudi tu je torej pomembno, da se pri nakupu osredotočite na specifičen namen uporabe in temu prilagodite izbiro artikla. 

Cev za vodo

Pocinkana cev za vodo na kolutu in samostojni navijalniki

V ponudbi podjetja S3C so vam na voljo najrazličnejše (gibke) cevi za vodo. Med drugim je možna pocinkana cev za vodo, ki je na zahtevo, podobno kot drugi podtipi, dobavljiva na kolutu. S tem prihranite kar nekaj dragocenega prostora za shranjevanje in poskrbite za pregledno organizacijo delovnih pripomočkov. Dolžino bomo povsem prilagodili vašim potrebam, kar pomeni, da se vam ni treba omejevati na vnaprej pripravljene razreze. Pri nas lahko po potrebi kupite še samostojna koluta za cevi za vodo oz. navijalnike, ki so obenem primerni za navijanje kabla. Pri navijalnikih je mogoče izbirati med dvema večjima podvrstama, in sicer med avtomatiziranimi oziroma samodejnimi in ročnimi, opremljenimi z ročico za navijanje.

Preverite našo obširno ponudbo različnih cevi in objemk

Poljubna cev za vodo različnih dimenzij in barv ter številni dodatki

Nudimo vam najrazličnejše gibke in druge cevi – za vodo, pline idr. Ena izmed opcij je tudi pocinkana izvedba za vodo. Za podrobnejše informacije o ponudbi vas vabimo k ogledu naše spletne strani Če potrebujete pomoč pri izbiri, se obrneti na nas – na naši spletni strani najdete telefonsko številko za individualno tehnično svetovanje. Na voljo so vam še različni dodatki, ki poskrbijo za resnično nemoteno uporabo. S tem mislimo na spojke, ventile, reducirke in podobne manjše elemente, ki pa igrajo vse prej kot majhno vlogo pri končni uporabi. Naš asortiment vsebuje izjemno pester nabor artiklov, ki so vseskozi na zalogi. To pomeni, da vam priskrbimo praktično katere koli dimenzije, mnogi artikli pa so za povrh dobavljivi v poljubnih barvah. Poleg tega pa se ponašamo z izredno kratkimi dobavnimi rok – stalna zaloga približno 120.000 izdelkov pri našem partnerju, podjetju Landefeld  iz Nemčije, poskrbi, da je večina naročenega blaga pri vas že v roku 3 delovnih dni, pri čemer vam pri večjih naročilih ponujamo še povsem brezplačno dostavo.