Hidravlični ventili – Parker hidravlika Slovenija za boljšo učinkovitost

Hidravlični ventili so med vsemi ventili najpogosteje v uporabi. Namenjeni so distribuciji in krmiljenju delovnega toka med hidravlično črpalko ter porabniki (cilindri, hidromotorji itd.). Ker se uporabljajo v različne namene, jih srečujemo praktično povsod: na področju kmetijstva, gradbeništva, industrije in še bi lahko naštevali. Najpogosteje so hidravlični ventili uporabljeni za krmiljenje enosmernih in dvosmernih cilindrov, hidromotorjev, plavajočih funkcij in joystickov. Čisto vsak izmed njih je opremljen z varnostnim ventilom.

Hidravlične ventile delimo v podskupine ali podvrste glede na funkcijo, ki jo opravljajo (regulacijski, smerni, zaporedni itd.), glede na notranje tesnjenje (npr. valjasti ventil), način nadzora (ventil za ročno upravljanje, ventil z mehanskim pogonom, pnevmatski, elektromagnetni), način dela (za vklop in izklop ali stalni regulacijski ventil).

V podjetju S3C je na voljo pestra ponudba, ki obsega elektromagnetne, nepovratne, krogelne, mikro, varnostne in druge vrste ventilov, ki vam bodo kot mojstru zagotovo prišli prav. Če želite večjo produktivnost in učinkovitost bo Parker hidravlika Slovenija prava izbira za vse, ki kupujete hidravlične ventile, npr. nepovratni hidravlični ventil, ali hidravlične črpalke. Parker zagotavlja najnovejšo tehnologijo.

Hidravlični elektromagnetni ventilNepovratni dušilni ventil

Hidravlični ventili in hidravlične črpalke – Parker hidravlika Slovenija

Vas zanima, kako delujejo hidravlični ventili? Kadar se ročica nahaja na sredini, temu pravimo nevtralni položaj in pomeni, da tekočina kroži skozi ventil. Če bomo prestavili ročico v eno ali drugo stran, bo hidravlični ventil povzročil gibanje cilindra oziroma vrtenje hidromotorja v eno ali drugo smer. Ko sprostimo ročico, se bo ta sama vrnila v nevtralni položaj, pri čemer bo hidromotor oziroma cilinder ostal v trenutnem položaju, tekočina pa bo ponovno krožila skozi ventil.

Nepovratni hidravlični ventil za vodo predstavlja nujen del vodovodnih in mnogih drugih sistemov. Praktično se uporabljajo v našem vsakdanu. Na voljo je v več izvedbah in vse so na voljo v podjetju S3C, zato boste zagotovo našli pravi hidravlični ventil zase. Kot tudi ostalo opremo v skupini hidravlika. Hidravlične črpalke Parker vas bodo navdušile s svojo tehnologijo, predvsem pa z ugodno ceno. Uporabljajo se lahko za profesionalne ali zasebne namene, saj imajo obe možnosti.
Parker hidravlika Slovenija je eden izmed mnogih priznanih proizvajalcev, katerih izdelke je mogoče kupiti v podjetju S3C. Zagotavljamo vam izredno hitro dobavo naročenega blaga, po potrebi pa smo vam na razpolago za dodatno pomoč pri izbiri najustreznejših pripomočkov za vaše zahteve.

S3C – vsi najboljši hidravlični ventili na enem mestu, med njimi tudi ostala hidravlika Parker Slovenija. Vabljeni.