Pošlji povpraševanje

Tesnila – Klinger ploščata za varno in zanesljivo tesnjenje

Tesnila so dokaj majhni elementi, ki pa igrajo izjemno pomembno vlogo pri normalnem delovanju aparatov, strojev in različnih naprav. Namenjena so zaščiti strojnih elementov pred škodljivimi dejavniki iz okolja, kot sta vlaga in visoka temperatura. Velikokrat so tesnila izpostavljena tudi agresivnejšim materialom in visokim obremenitvam, zato morajo biti dovolj robustno izdelana, da kljubujejo omenjenim dejavnikom. V kolikor izberemo primerno tesnilo za določen namen uporabe, bomo podaljšali njegovo dobo in posledično vplivali tudi na optimalno obratovanje strojev, opreme in naprav. Vrhunska izbira na tem področju so Klinger ploščata tesnila, izdelana iz univerzalnih materialov za varno in zanesljivo tesnjenje. Sestavlja jih edinstvena matica ki ponuja odlično kombinacijo različnih lastnosti. Klinger ploščata tesnila so zato primerna za uporabo v številnih panogah (kemična, prehrambna, vodovodna itd.). Sestavljena so iz aramidnih vlaken, povezanih z NBR. Ker so Klinger ploščata tesnila odporna na olja, vodo, paro, pline, raztopine soli, goriva, alkohole, zmerne organske in anorganske kisline, ogljikovodike, maziva in hladilna sredstva, so uporabna na toliko različnih področjih. Normalno delovanje strojev, aparatov in drugih naprav pa si lahko zagotovimo tudi z uporabo grafitnih tesnil in tesnilnih trakov.

Dinamična in statična tesnila

V osnovi se tesnila delijo na dinamična in statična. Dinamična so namenjena zaščiti ležajev pred tujki, hkrati pa preprečujejo uhajanje maziva in s tem omogočajo premike. Mednje sodijo tudi pnevmatski in hidravlični cilindri. Na drugi strani pa imamo statična tesnila, katerih tipični predstavnik je medprirobnično tesnilo, katerega naloga je preprečevanje uhajanja medija. Pri izbiri primernega tesnila si je potrebno vzeti čas za premislek in skleniti preudarno odločitev, čeprav s Klinger ploščatimi tesnili pravzaprav ne moremo zgrešiti, kadar iščemo optimalno rešitev za zahtevnejše primere. Le-ta so namreč izdelana iz univerzalnega visokotlačnega tesnilnega materiala, dimenzijsko so izjemno stabilna ter primerna za različne medije. Vrhunska ploščata tesnila Klinger vam nudimo tudi v podjetju S3C.

Klinger ploščata tesnila

Klingerit tesnila

Grafitna tesnila z grobo nerjavečo površino

Klinger® Graphite Laminate PSM so ekspandirana grafitna tesnila z grobo nerjavečo pločevino. Sestojijo iz ekspandiranega grafita in 0,1 mm debelega tangiranega vložka iz nerjavečega jekla. Material ne vsebuje smol, impregnacij ali drugih organskih spojin, zato je povsem brez morebitnih strupenih tveganj in ima stabilne fizikalne lastnosti v celotnem temperaturnem območju. Njihova izjemna lastnost je, da so odporna na vročo vodo in paro pri visokih temperaturah do 450° C, poleg tega pa zagotavljajo odlično prilagodljivost za čisto vsako tesnilno površino. Uspešnost in življenjska doba tesnil KLINGERIT je v veliki meri odvisna od ustreznega skladiščenja in vgradnje - dejavnikov, ki presegajo nadzor proizvajalca. Kljub temu pa lahko jamčimo za odlično kakovost tesnil Klinger. Vsekakor je nujno potrebno natančno upoštevati navodila za vgradnjo, zato smo za vse dodane informacije o uporabi na voljo v podjetju S3C.

Najpogosteje uporabljen način za tesnjenje

Klinger ploščata tesnila so najpogosteje uporabljena za tesnjenje, zlasti v zahtevnejših situacijah, kadar vemo, da bo tesnilo izpostavljeno visokim temperaturam (vroča voda, para), hladilnim sredstvom in drugim dejavnikom iz okolja, ki bi lahko vplivali na življenjsko dobo izbranega tesnila. Odlično se obnesejo v ekstremnih vremenskih razmerah, saj imajo odlično temperaturno stabilnost. So zelo odporna na obrabo, ozon, UV žarke in staranje, zato so prava inovacija med tesnili. V podjetju S3C želimo našim kupcem zagotoviti hitro dobavo kakovostnih izdelkov v Evropi in v svetu uveljavljenih proizvajalcev za področje industrijske pnevmatike in hidravlike ter industrijske armature. Vsi izdelki iz prodajnega programa so zelo hitro dobavljivi in vam jih dostavimo na vaš naslov. Vabimo vas k ogledu spletne trgovine, v kateri najdete tudi na tržišču najboljša Klinger tesnila.