Silikonske cevi so uporabne v številnih industrijskih panogah

Silikonske cevi, ki vam jih nudimo v podjetju s3c, proizvaja podjetje Venair, ki je specializirano za njihovo oblikovanje ter izdelavo, prav tako pa izdelujejo tudi posebne kose iz silikona. Nudijo kvalitetne rešitve za pretok različnih medijev v prisotnosti vibracij ali gibanja sistema. Prav tako zadostijo potrebam fleksibilnosti po meri. Silikonske cevi Venair se uporabljajo v različnih panogah kot so prehrambena, biotehnološka, farmacevtska, energetska, vojaška in ostale. Zaradi njihovih izjemnih fizikalnih in kemičnih lastnosti, so vsestranske, saj so odporne tudi na UV sevanje, ozon, različne vremenske razmere in korozijo. So brez vonja, ne vplivajo na okus tekočine in niso toksične. Niso pa povsem neuničljive, pod določenimi pogoji vplivajo nanje soli, kisline, oksidacijska sredstva in alkalije. Posebni elastomeri skrbijo zato, da so cevi iz silikona popolnoma neškodljive. Silikonske cevi niso temperaturno občutljive v razponu od -60°C do +250°C. To pomeni, da jih lahko sterilizirate z vodo ali paro, pri čemer se njihove lastnosti ne bodo spremenile. To je tudi razlog za njihovo pogosto uporabo v prehrambeni, medicinski, kemični in farmacevtski industriji. V teh panogah so potrebni materiali, ki so obstojni in odporni na večino okoljskih dejavnikov. Njihova uporaba je tudi pogosta pri transportu agresivnih medijev, pri visokih temperaturah ali pri prisotnosti tlaka in podtlaka. Univerzalne silikonske cevi so prozorne, pudrane in brez ojačitve. Lahko jih tudi sterilizirate s paro do +135°C. Namenjene so transportu raznih tekočin in plinov.

Veinar cevi

Nudimo visoko kakovostne silikonske cevi proizvajalca Venair, ki so vsestranske

Silikonske cevi Venair je potrebno izbrati upoštevajoč veliko dejavnikov kot so tlak tekočine ali plina, vrsto medija (tekočina, hrana, plin) za katerega izbiramo silikonsko cev, mesto uporabe (temperatura, vlažnost, vremenski vplivi), delovna pozicija (na tleh, v zraku, pod vodo), minimalna upogljivost med uporabo (vibracije, stiskanje, pregibanje), notranji in zunanji premer. Cev za plin mora biti vzdržljiva in zanesljiva. V gospodinjstvu se uporablja pri štedilnikih za dovod butana iz plinske jeklenke. Vse zgorevalna plinska cev je namenjena za propan/butan, LPG, DMF, MPS. V notranjosti ima črno neporozno gladko NBR plast, zunanja plast pa je vremensko odporna, proti ozonu in UV sevanju, odporna je na odrgnine. Je zelo fleksibilna in dimenzionalno stabilna. Silikonske cevi se uporabljajo tudi pri avtogenem varjenju za kisik in acetilen, lahko so enojne ali dvojne.

Veinar cevi

Cevi za vodo so lahko silikonske, gumijaste, jeklene, teflonske, termoplastične

Cev za vodo uvrščamo med opremo za vodovodne instalacije. V gospodinjstvih je nepogrešljiva, saj se uporablja za grelnike, odtoke, kanalizacije in druge sisteme. Odporna je proti mehanskim poškodbam pri nameščanju, lomljenju ter pokanju. Je zelo upogljiva, saj jo lahko upogibamo v kotu od 0 - 130°. Cev za vodo je lahko izdelana iz različnih materialov. Cev za pitno vodo ne sme biti zdravju škodljiva oziroma mora biti izdelana iz neoporečnih materialov. Na splošno jo izbirate glede na namen uporabe. Lahko je silikonska, jeklena, termoplastična, kovinska, gumijasta, inox gibljiva ali teflonska. Najboljša izbira je gumijasta različica, saj je material odporen proti kemikalijam, odlikuje ga velik temperaturni razpon, guma ima zelo dolgo življenjsko dobo. Zaradi vsestranske uporabe, so na voljo številnih v različnih dimenzijah. Brezšivne cevi se uporabljajo za pretok različnih tekočin, ne samo vode. V naši ponudbi najdete PVC cevi za vodo, ki so ojačane z mrežo. So živilske kakovosti kar pomeni, da so primerne za pitno vodo, vino, sadni sok, alkoholne pijače z maksimalno vsebnostjo alkohola 15%. Pred uporabo jih je potrebno temeljito očistiti.

V ponudbi imamo silikonske in industrijske cevi, ki jih lahko izdelamo tudi po naročilu

Hidravlične naprave za svoje delovanje potrebujejo tudi visokotlačne in nizkotlačne hidravlične cevi. Te omogočajo prožnost, fleksibilnost in navor, zaradi česar so uporabne v različnih industrijskih panogah. Naša ponudba zajema šivne in brezšivne industrijske cevi v standardnih merah, možna pa je tudi izdelava po naročilu. Njihova uporaba je mogoča pri temperaturah od -40°C do +100°C.