brezšivne cevi dimenzijeŠivne cevi - izdelava in različice


Šivne cevi proizvedemo z varjenjem jeklenega traku. Lahko so toplo ali hladno oblikovane, na voljo pa so v izolirani ali neizolirani obliki. Po končanem varjenju jih še razrežemo na različne dimenzije, da ustrezajo namenu. Šivne cevi se uporabljajo v hidravliki in konstrukciji za cevovode, zaščitne cevi konstrukcijske cevi ipd. Ker morajo prenesti visok tlak in večkrat tudi težke pogoje, je pomembno, da izberemo visoko kvaliteto.

Šivne cevi

Brezšivne cevi - dimenzije in izdelava


Dimenzije brezšivnih cevi so lahko izdelane glede na potrebe kupcev. V nasprotju s šivnimi cevmi, ki imajo spoj ob stiku obeh delov traku, so brezšivne cevi narejene iz valjastega ali prizmatičnega jeklenega bloka. Tega se najprej preluknja, nato pa ga z valjanjem ali vlečenjem preoblikujemo v hidravlične brezšivne cevi. Njihova stena je lahko zelo tanka (tudi te dimenzije brezšivne cevi so poljubne), a so brezšivne hidravlične cevi vseeno močnejše kot šivne cevi, saj nimajo spoja. Iz brezšivnih cevi dimenzije, ki je prilagojena potrebam posameznega dela, so narejene, recimo, kletke za avtomobile.

Šivne cevi ali brezšivne cevi dimenzij, ki vam ustrezajo


Katero cev izbrati, je odvisno od potreb. Šivne cevi so zaradi enostavnejšega postopka izdelave cenejše, dimenzije brezšivne cevi pa so lahko bolj poljubne in prilagojene potrebam strank. Debelina njihove stene lahko variira med 2 in 70 milimetri. Brezšivne cevi vzdržijo približno 20 % več pritiska kot šivne cevi, vendar pa so slednje večkrat boljša izbira, kadar ne potrebujemo cevi, ki bodo vzdržale ekstremne pogoje. Šivne cevi so lahko v nasprotju z brezšivnimi narejene iz številnih različnih kovin, medtem ko je pri brezšivnih ceveh izbira bolj omejena.

PREVERITE TUDI NAŠE CILINDRE


Ne glede na izbiro pa se obe vrsti jeklenih cevi pogosto uporabljata tam, kjer zahtevamo odpornost na rjavenje, raznolikost in relativno nizko ceno vzdrževanja.
Če ste v dvomih, katera cev bi bila za vaše potrebe najboljša izbira, se lahko obrnete na podjetje S3C, kjer vam bodo svetovali strokovnjaki. Preberite več na naši spletni strani:http://www.s3c.si/tesnila-za-hidravliko