Pošlji povpraševanje

Cev za vodo – zaradi odličnega prilagajanja preprosta za uporabo

Cevi za vodo srečujemo vsepovsod. Če dobro premislimo, so cevi za vodo del vsakega gospodinjstva. Medtem, ko se nekatere uporabljajo v sklopu zalivalnega sistema na vrtu, so druge osnova vsake vodovodne instalacije. Uvrščamo jih med hidravlično opremo, ki je na voljo v vsaki specializirani trgovini.

Da bi bila izbrana cev kos svoji nalogi, moramo izbrati pravo za določen namen, kar je lahko ob pestri ponudbi v trgovini dokaj zahtevna naloga, še posebej, če cev za vodo kupujemo prvič. Izmed vseh vrst je najpogosteje v uporabi spiralna cev za vodo, ki jo je mogoče uporabiti v različne namene. Pri izbiri se je potrebno osredotočiti na njihovo prilagodljivost oziroma fleksibilnost, saj nam le-ta zagotavlja maksimalno prilagodljivost in prispeva k temu, da je cev za vodo odporna proti pokanju, lomljenju in mehanskim poškodbam, ki bi sicer nastale ob nameščanju.

Fleksibilna PVC cev za vodo se uporablja za dotok in odtok vode v gospodinjstvih, za odtoke, sanitarne armature, grelnike, avtomate, izplakovalnike in bojlerje, za vse vodovodne instalacije, za hišno in ulično kanalizacijo, za namestitev toplotnih črpalk in še bi lahko naštevali. Preden se odločimo za nakup spiralne cevi za vodo, vedno preverimo ali je ta zares optimalno zaščitena pred korozijo ter ali izpolnjuje vse higienske in druge predpisane standarde, ki jih je potrebno po zakonu upoštevati.

gibljiva cev


Dimenzije, barve in kvaliteta – vse cevi za vodo niso enake

Omenili smo, da izbira cevi za vodo ni vedno enostavna. Čeprav vemo, za kakšno vrsto aplikacije jo bomo uporabili, je velikokrat težko izbrati pravo, saj moramo upoštevati različne dejavnike, kot so dimenzije, barve in predvsem kvaliteta izdelka.

Zagotoviti si moramo primerno dolžino in premer, če si želimo dolge življenjske dobe cevi za vodo, pa se bomo morali osredotočiti tudi za izbiro  kakovostnega materiala, od katerega je v veliki meri odvisna življenjska doba spiralne cevi za vodo. Le-ta se lahko (če je fleksibilna oziroma gibka) uporablja tudi za zaščito električnih prevodnikov ali telekomunikacijskih kablov in na številnih drugih področjih industrije. V ponudbi podjetja S3C na vas čaka velik izbor široko uporabnih fleksibilnih cevi različnih vrst, vključno s fleksibilnimi PVC oziroma plastičnimi cevmi. Prav tako so vam na naših prodajnih policah na voljo kakovostne pocinkane cevi  za vodo oziroma vodovodno napeljavo.

Našim kupcem vedno zagotavljamo hitro dobavo kakovostnih izdelkov priznanih proizvajalcev, kar velja tudi za vse vrste cevi za vodo iz naše ponudbe.

Cev za vodo


Od izbranega materiala je odvisna življenjska doba cevi za vodo

Spiralna cev za vodo bo izpolnila naša pričakovanja le, če bomo izbrali tisto, ki je izdelana iz kakovostnega materiala. Fleksibilna ali gibka cev je lahko jeklena, kovinska, kovinska brezšivna, termoplastična, poliamidna, gumena, inox gibljiva in nenazadnje tudi teflonska. Vsekakor mora izbrani material ustrezati namenu uporabe cevi za vodo, ne pozabimo pa tudi na ustrezne dimenzije.

Spiralna cev je primerna za pnevmatske sisteme, za  sisteme za naoljevanje in za mnoge druge sisteme – če je dovolj fleksibilna, pa se lahko uporablja povsod tam, kjer način polaganja omogoča njeno uporabo. Ker cevi za vodo predstavljajo le del naše pestre ponudbe, vam svetujemo, da preverite celotno ponudbo. Na enem mestu vam ponujamo vse in kar je še posebej pomembno – poskrbeli smo za konkurenčno ceno, ki navdušuje naše redne stranke. V kolikor ne najdete odgovora na vaše vprašanje, nas kontaktirajte.

Spiralna cev za vodo

Več o fleksibilnih PVC ceveh