Silikonske cevi za vodo – za kritične industrijske aplikacije

Silikonske cevi so nepogrešljiv pripomoček v najrazličnejših panogah, med drugim tudi na področju živilske industrije, kemične industrije, medicine in farmacije. Prav tako se uporabljajo v biotehnologiji, na vojaškem področju, v navtiki in panogi proizvodnje energije. Zaradi izjemnih kemičnih in fizikalnih lastnosti so silikonske cevi uporabne na toliko različnih področjih, saj so odporne tudi na različne vremenske razmere, odporne so proti UV sevanju, koroziji, ozonu in staranju. Zaradi posebnih elastomerov so silikonske brezšivne cevi povsem neškodljive. Kljub temu pa silikonske cevi za vodo in industrijske cevi niso neuničljive, saj lahko imajo v nekaterih primerih nanje vpliv kisline, soli, alkalije in oksidacijska sredstva. Ene izmed najboljših na trgu so trenutno silikonske cevi za vodo proizvajalca VENAIR, ki je specializiran za oblikovanje, izdelavo cevi in posebnih kosov iz silikona. So strokovnjaki pri ustvarjanju visokokakovostnih elastomerov – nudijo rešitev za pretok tekočin, kjer obstajajo vibracije, gibanje sistema ali potreba po fleksibilnosti po meri. Za doseganje najboljših rezultatov je potrebno izbrati visoko zmogljivo silikonsko cev, primerno za uporabo na določenem področju. Pri tem vam lahko pomagamo tudi v podjetju S3C.

Katere so še dodatne prednosti uporabe silikonskih cevi za vodo?

Silikonske cevi imajo nespremenjene lastnosti tudi pri temperaturi od – 60 °C in vse tja do + 250 °C. Njihovo sterilizacijo lahko opravimo s pomočjo vročega zraka ali pare, pri tem pa bodo silikonske cevi za vodo ostale nespremenjene in nepoškodovane. Zelo pogosto silikonske cevi najdemo v živilski industriji, kemični industriji, medicini in farmaciji, ker prav na teh področjih potrebujemo materiale, odporne na večino dejavnikov iz okolja.  Uporabljajo se za transport izredno agresivnih tekočin v prehrambeni, kozmetični, kemični in farmacevtski industriji, primerne pa so tudi za aplikacije, kjer je prisoten tlak ali podtlak ter zelo visoke temperature. Za pridobivanje ponudbe določenih silikonskih cevi za vodo nas lahko kontaktirate in poslali vam bomo najboljšo ponudbo. V prodajnem programu vam nudimo tudi izjemno odporne cevi za plin, brezšivne cevi in industrijske cevi.

Silikonske cevi VENAIR

Zakaj se odločiti za uporabo silikonskih cevi proizvajalca VENAIR?

Silikonske cevi proizvajalca VENAIR so inovativne in edinstvene na tržišču, saj imajo odlične lastnosti, s katerimi se večina drugih ne more kosati. So zelo odporne proti eroziji in agresivnim kemikalijam, tlaku in vakuumu in zato uporabne na mnogih področjih. Tiste, ki so kompatibilne z zelo agresivnimi kemikalijami, so idealne za uporabo v industriji, kjer imamo opravka z močnimi in škodljivimi kemikalijami. Proizvajalec pri tem zagotavlja neprepustnost. Primerno silikonsko cev lahko izberemo upoštevajoč dejavnike, katerim se bo le-ta morala vztrajno upirati. Pri tem je potrebno upoštevati temperaturno območje. Večina materialov je fleksibilnih in zato enostavnih za uporabo, pa tudi okolju prijaznih.

Različne dolžine in premeri silikonskih cevi

V prodajnem programu podjetja S3C najdete široko paleto kakovostnih izdelkov iz področja pnevmatike, hidravlike in industrijske armature po konkurenčnih cenah, saj je naš cilj ponuditi našim kupcem hitro dobavo kakovostnih izdelkov v Evropi in v svetu uveljavljenih proizvajalcev za področje industrijske pnevmatike in hidravlike ter industrijske armature. V prodajni program smo dodali vrhunske silikonske cevi za vodo proizvajalca VENAIR, najboljše na tržišču in uporabne na toliko različnih področjih.  Našim kupcem zagotavljamo najkrajši možen čas dobave široke palete kakovostnih izdelkov ter jim nudimo pomoč pri izbiri primernih elementov in iskanju tehničnih rešitev. V kolikor se želite izogniti čakanju na najboljšo ponudbo silikonskih cevi, lahko nakup vsak dan opravite v naši spletni trgovini, mi pa vam bomo izbrane artikle dostavili na vaš naslov.