Industrijska pnevmatika in profesionalno pnevmatsko orodje za velike mojstre

Pnevmatika že dolgo igra pomembno vlogo kot tehnologija za avtomatizacijo pri opravljanju mehanskih del. Pnevmatični sistemi so podobni hidravličnim. Za razliko od slednjih se v pnevmatiki namesto hidravlične tekočine uporablja stisnjen zrak.Gumijaste cevi za stisnjen zrak-vodo

Pnevmatski sistem uporablja stisnjen zrak za prenos in nadzor energije, sama pnevmatika pa se uporablja v različnih industrijah – od tod izraz industrijska pnevmatika. Večina pnevmatskih sistemov se zanaša na stalno oskrbo stisnjenega zraka, kar zagotavlja zračni kompresor. Kompresor sesa zrak iz ozračja in ga shrani v visokotlačni rezervoar - sprejemnik. Ta stisnjeni zrak se nato v sistem dovaja skozi vrsto cevi in ​​ventilov. Industrijska pnevmatika je največkrat uporabljena skozi pnevmatske cilindre, pnevmatske ventile in pnevmatske cevi.

Pnevmatika je namenjena uporabi stisnjenega zraka. Gre za zrak iz ozračja, kateremu se med stiskanjem prostornina zmanjša ter se tako posledično poveča njegov tlak. Industrijsko pnevmatiko odlikuje dolga življenjska doba in enostavno vzdrževanje.

Najbolj priljubljeni proizvajalci industrijske pnevmatike, ki ji najdete pri S3C

  • SMC - pnevmatika

Podjetje S3C dobavlja pnevmatske izdelke japonskega proizvajalca SMC, kot so ventili 5/2, valji, vijačni priključki in zračne enote, kot denimo pnevmatske cevi za zrak. Vsi izdelki so na zalogi.5/2 ventili

  • Aventics - pnevmatika

Kot njihov uradni prodajni partner S3C dobavlja pnevmatiko Aventics (nekoč Bosch-Rexroth Pneumatik), kot so ventili 5/2, cilindri, vijačni priključki in zračne enote, kot recimo pnevmatske cevi za zrak. Ker so izdelki na zalogi, je dobava hitra.  Poleg tega lahko v zelo hitrem času ponudijo tudi prilagojene posebne rešitve.

  • Festo pnevmatika

Iz ponudbe vodilnega proizvajalca na področju pnevmatike Festo, ima S3C na zalogi vrsto izdelkov, kot so vijačne povezave jeklenk, mehansko in električno krmiljene Festo ventile, zračne enote ter prijemalo in vakuumsko tehnologijo.

  • Pnevmatske cevi za zrak

Pnevmatske cevi za zrak za svoje delovanje uporabljajo stisnjen zrak ali vakuum. v prodajnem programu S3C so visokotlačne hidravlične in pnevmatske cevi izdelane iz različnih materialov, na voljo v več dimenzijah in barvah. Gre za vrhunske pnevmatske cevi za zrak, fleksibilne industrijske cevi, šivne in brezšivne cevi, cevi za gorivo in prirobnice z navojem. Od mnogih drugih dobaviteljev se razlikujejo po tem, da ponujajo cevi ne samo v kompletnih zvitkih, ampak jih dobavljajo v točno določenih dolžinah. Gibke cevi in toge cevi vam namreč odrežejo na točno določeno dolžino, ki jo potrebujete.

Profesionalno pnevmatsko orodje

Iz ponudbe vodilnih proizvajalcev pnevmatike nudijo pri S3C tudi originalne dele in profesionalno pnevmatsko orodje. Dobavljajo ACE blažilnike, pnevmatiko IMI-Norgren, izdelke Loctite in Cejn sklopke kot originalne dele, ki so vedno na zalogi. Veliko teh izdelkov je na voljo tudi v njihovem standardnem programu (boljša razpoložljivost in nižja cena).

Poleg tega je na voljo profesionalno orodje vseh vrst (pnevmatsko, hidravlično ali ročno upravljano). Na zalogi imajo pištole za pihanje s komprimiranim zrakom, napihovalnike pnevmatik, brizgalne pištole in orodja, kot so udarni izvijači ali brusilniki v najrazličnejših izvedbah. Dobavljajo tudi vodne pištole za čiščenje delovnih mest z vodo, pa tudi hidravlično orodje znamke Power Team.

Brizgalna pištola

V bogati ponudbi je še ročno orodje z nemško blagovno znamko (vijačni ključi, izvijači itd.), priznanih proizvajalcev, kot so Gedore, Knipex, Wera ali Wiha.

Industrijska pnevmatika – oprema

Pri S3C je na voljo tudi oprema za tesnjenje navojev v različnih oblikah. Slednja vključuje tesnilne trakove, tesnilne navoje, tesnilne obroče in anaerobne tesnilne mase iz Loctite in Loxeal. Poleg tega lahko izbirate še med mazivi (maščobe, olja, paste itd.) Iz OKS ali WD-40. Večino teh izdelkov lahko dobite tudi pod blagovno znamko Atlas. na voljo pa je tudi celoten izbor moznikov Fischer, lepilnih trakov Tesa, izdelkov za nego Lordin ter škatel za prvo pomoč Söhngen, GP baterije in LED sijalke LEDLENSER.

V treh delovnih dneh do vaših vrat

S3C skupaj ponuja več kot 120.000 izdelkov iz področja pnevmatike, hidravlike in industrijske opreme. Kakovostno blago pa dostavijo do vaših vrat v treh delovnih dnevih. Naročila oddana v sistem do 18:00 ure (ob petkih do 16:30 ure), bodo odpremljena še isti dan.