Nepovratni ventil omogoča pretok različnih medijev v eni smeri

Nepovratni ventil je vsestransko uporaben, saj ga najdemo v domovih in tudi v različnih industrijskih panogah. Omogoča pretok tekočin ali plinov v eni smeri, pri minimalnem padcu tlaka. Kriterij kakovosti pri nepovratnih profilih pa je ravno padec tlaka. Hidravlični in pnevmatski nepovratni ventilski vložki imajo obliko krogle, kapsul, stožcev ali plošč in odpirajo ter zapirajo pot tekočine ali plina. V gospodinjstvu je najpogosteje v uporabi za regulacijo pretoka vode pri raznih gospodinjskih aparatih in tudi v radiatorskih sistemih. V industriji pa je nujno potreben za delovanje različnih napeljav in strojev. Zaradi njegove vsestranske uporabnosti, je na voljo v raznih oblikah in dimenzijah. V prodajnem programu podjetja S3C najdete obširno ponudbo različnih nepovratnih ventilov, ki se uporabljajo pri hidravliki in pnevmatiki. Prav tako najdete v ponudbi elektromagnetne ventile, ki so povezovalni element med električno in pnevmatsko energijo. Ventili so sestavljeni iz električnega dela, ki ga predstavlja magnetna tuljava in pnevmatskega dela, ki ga predstavlja ventil za pretok medija. Uporabljamo jih v gospodinjstvih vsak dan. Delujejo tako, da elektrika steče skozi magnetno tuljavo, ta pa povzroči nastanek elektromagnetnega polja. S tem se premakne kotva tuljave, kar omogoči pretok medija. Ob prekinitvi tokokroga, se pretok delovnega medija zapre.

Nepovratni ventil za zrak se uporablja v zasebne in profesionalne namene

Nepovratni ventil za zrak je namenjen zasebni in profesionalni rabi, paziti morate le, da se izbere model, ki ustreza določenemu namenu. Ker je uporaba nepovratnega ventila za zrak zelo pogosta, lahko rečemo, da so del našega vsakdana. Mikro ventili za zrak, se uporabljajo v zahtevnih tehnologijah, ki jih najdemo na primer v zobozdravstveni in laboratorijski opremi in v drugi medicinskih inštrumentih. V ponudbi podjetja S3C lahko izbirate med modeli nepovratnih ventilov za zrak, ki se uporabljajo pri visokem in nizkem pritisku. Ker so ventili za zrak izdelani iz kakovostnih materialov, je zagotovljeno zanesljivo delovanje in dolga življenjska doba.

Nepovratni ventil za vodovod

Nepovratni ventil za hidravliko

Nepovratni ventil za hidravliko ustvarja tlak tako, da regulira pretok različnih medijev

Nepovratni ventil za hidravliko je nujno potreben za delovanje različnih naprav in strojev. Stroji in naprave delujejo s pomočjo tlaka, ta pa se ustvarja z regulacijo pretoka delovnega medija. Za optimalno delovanje, se mora nepovratni hidravlični ventil popolnoma prilegati, drugače je njegovo delovanje nepopolno. Nepovratni ventil za vodovod kot je na primer elektromagnetni nepovratni ventil za vodo se uporablja v ogrevalnih sistemih, kotlovnicah, kanalizacijah in podobno. Uravnavajo pretok raznih tekočin in s tem nadzorujejo njihovo smer in njihov tlak. Njihova največja prednost pred ostalimi ventili je elektro krmiljenje s tipkami ali z daljinskim upravljalnikom. Omogočajo avtomatizacijo krmiljenja modernih obdelovalnih strojev pri vseh procesih proizvodnje. Elektromagnetni ventil v hidravliki zagotavlja regulacijo raznih hidravličnih sistemov. Dobavljiv je v številnih izvedbah, ki so primerne tako za visoke kakor tudi za nizke tlake. Ker je njegova naloga razbremenitev tlaka, skrbi za zagotavljanje varnosti na raznih nivojih. V gospodinjstvu služijo nepovratni hidravlični ventili za regulacijo dotoka vode v pralnih in pomivalnih strojih. Njegovo delovanje poteka tako, da se dotok v stroj zapira in odpira preko gumijaste membrane in magneta. Uporabljajo se tudi v namakalnih sistemih, pri katerih skrbijo za vnaprej določeno regulacijo prepuščene tekočine. Eden izmed pogosto uporabljenih nepovratnih ventilov je tudi prirobnični krogelni ventil za armature, ki je dobavljiv v dveh izvedbah: s polnim ali z zmanjšanim pretokom.

V ponudbi podjetja S3C najdete obširno ponudbo nepovratnih ventilov

Podjetje S3C vam nudi široko izbiro različnih nepovratnih ventilov, ki so primerni za zasebno in profesionalno rabo. Izdelani so iz kvalitetnih materialov, kar jim zagotavlja optimalno delovanje in dolgo življenjsko dobo. Ob nakupu morate dobro premisliti kateri nepovratni ventil bi bil za vaše potrebe najprimernejši, saj je včasih odločitev med tako veliko ponudbo lahko hitra in nepremišljena. Če niste prepričani kateri artikel izbrati, lahko podjetje S3C kontaktirate preko telefona ali spletne pošte. Z veseljem vam bodo o nepovratnih ventilih dali dodatne informacije in vam svetovali kateri je za vas najbolj primeren.

Več o elektromagnetnih ventilih za vodo