Regali za dnevno sobo predstavljajo del osnovne opreme

Regali za dnevno sobo so pomemben del opreme, saj imajo več različnih funkcij. Predstavljajo prostor za shranjevanje knjig, spominkov in drugih predmetov. Na njih se običajno postavi televizijo ter ostale avdio in video naprave. So tudi zelo dekorativni, sploh, če imajo diskretno osvetlitev, ki ustvari čudovit ambient in popestri vsak prostor. Regali imajo različne postavitve, lahko so enodelni ali pa več delni. Izbira modela je odvisna od razpoložljivega prostora in osebnih preferenc posameznika. Pri več delnih sestavih lahko posamezne elemente različno razporedimo in tako najbolje izkoristimo razpoložljiv prostor. Pri enodelnih modelih pa razstavljanje ni mogoče, zato je potrebno pred nakupom dobro premeriti prostor. Ureditev dnevne sobe lahko prepustite strokovnjakom, ki se ukvarjajo z opremljanjem prostorov ali pa za stilsko ureditev poskrbite sami. V veliko pomoč pri ureditvi oziroma opremljanju stanovanja so lahko računalniški programi za 3d izris. S 3d izrisom si je lažje predstavljati želeno postavitev elementov, ki jo lahko poljubno prestavljamo in kombiniramo toliko časa, dokler nismo s postavitvijo povsem zadovoljni. Za natančen izris so potrebne samo točne izmere prostora.

ureditev dnevne sobe

Za ureditev dnevne sobe se uporabljajo regali, sedežna garnitura in miza

Oprema dnevne sobe je ponavadi regal, sedežna garnitura in klubska mizica. Če je na voljo dovolj prostora, je zelo priljubljen element v dnevnem prostoru tudi počivalnik. V Marosu imajo veliko različnih vrst počivalnikov, ki nudijo sprostitev po napornem delovnem dnevu. Počivalniki so na voljo v različnih materialih in barvah. V dnevno sobo se poda tudi kakšna komoda ali poličnik, kateri predstavlja dodaten prostor za shranjevanje, ki ga ni nikoli preveč. Izbira opreme je zelo pomembna, saj se z njo ustvari prostor, ki je namenjen druženju z družino ali s prijatelji in počitku. V današnjem času so stanovanja zasnovana tako, da so dnevna soba, jedilnica in kuhinja združeni v večji odprt prostor. Takšna zasnova pričara v stanovanju občutek zračnosti in odprtosti. Zato se ponavadi opremo vseh treh prostorov uskladi, da skupaj tvori čudovito estetsko usklajeno celoto. V podjetju Maros imajo na razpolago opremo za celotno stanovanje, zato je mogoča izbira različnih elementov od istega proizvajalca, ki se med seboj zelo lepo ujemajo.

Serijsko ali po meri narejeni regali za dnevno sobo nudijo veliko prostora za shranjevanje

Pohištvo za dnevno sobo je lahko v svetlih ali v temnih barvah. Svetle barve omar, sedežnih garnitur in regalov se odlično dopolnjujejo s temnejšim podom. Kontrast, ki se ustvari, naredi prostor zelo eleganten. Če pa so regali in ostali elementi v temni barvi, je priporočljiva izbira talne obloge v svetli barvi. Materiali, ki se najpogosteje uporabljajo za izdelavo regalov so les in steklo. Police regalov so lahko odprte, na njih so običajno postavljene knjige in manjši dekorativni predmeti. Omarice pa imajo vratca oziroma fronte iz lesa ali pa so zastekljene z različnimi vrstami stekla. Omarice so lahko stenske ali talne, uporabljajo se za shranjevanje predmetov, ki niso primerni za postavitev na police. Nekateri modeli regalov imajo tudi LED osvetlitev, ki pričara v prostoru posebno vzdušje.

oprema dnevne sobe

Funkcionalno pohištvo, ki se nahaja v vsaki dnevni sobi je regal

Dnevne sobe po meri so najboljša izbira v primeru, ko je prostor, ki je na voljo, nepravilnih oblik. Z izdelavo po naročilu, se razpoložljivi prostor maksimalno izkoristi. Vsa oprema se idealno prilega in se med seboj najbolje ujema. Narejena je iz najkvalitetnejših materialov, zaradi česar je zelo vzdržljiva in zato uporabna zelo dolgo časa. Kupec lahko kombinira različne barve, materiale in teksture, ki so na voljo. Za izdelavo po naročilu se kupci odločajo tudi v primerih, ko v katalogih ne najdejo ničesar kar bi jim bilo všeč. V Marosu se trudijo zadovoljiti vse želje kupcev, zato imajo zelo obširen prodajni program stanovanjske opreme. Poleg pohištva za dnevne sobe, imajo tudi vse kar je potrebno za ureditev spalnic, otroških in mladinskih sob, kuhinj, jedilnic in pisarn. Nudijo tudi kvalitetne vrtne sedežne garniture, stole in mize za prijetno preživljanje prostega časa na balkonu ali terasi.