Ponudba modernih sedežnih garnitur na tržišču je zelo velika

Pri nakupu nove sedežne garniture morate upoštevati tudi ostalo opremo v vašem stanovanju, saj je za celosten videz potrebno njihovo ujemanje. V primeru, da imate v stanovanju opremo tradicionalnega videza, naj bo takšna tudi sedežna garnitura. Če pa imate stanovanje opremljeno v sodobnem stilu pa izberite moderno sedežno garnituro. Pestra ponudba sedežnih garnitur zagotovo pripomore k odločitvi, zato je najbolje, da trg dobro raziščete in se odločite za tisto sedežno garnituro, ki izpolnjuje vse vaše želje in pričakovanja. Če iščete sedežno garnituro posebnih oblik z različnimi funkcijami, se boste najverjetneje morali odločiti za izdelavo po meri. V primeru, da se vam mudi z nakupom pa se boste morali zadovoljiti s tipsko ponudbo sedežnih garnitur na zalogi ali pa celo z nakupom razstavnega eksponata. Klasične in moderne sedežne garniture so na voljo v različnih velikostih, postavitvah, materialih in barvah. Priporočamo, da sedežno garnituro pred nakupom preizkusite, saj različna vzmetenja in polnila odločajo o udobju pri sedenju. Ljudje smo si različni, zato so na voljo tudi različni tipi sedežnih garnitur. Nekaterim ustreza mehko sedišče, drugim pa malo trše.

Moderna sedežna garnitura

Čiščenje in vzdrževanje modernih sedežnih garnitur ni zahtevno

Udobje sedežne garniture je odvisno od same konstrukcije, vzmetenja, polnila in materiala prevlek. Prevleke so izdelane iz naravnih ali umetnih materialov. Najpogosteje uporabljen naravni material za sedežne garniture je usnje, ki ima svoje prednosti in slabosti. Njegova največja prednost je zagotovo čudovit estetski izgled, ki vašemu prostoru doda eleganco in brezčasnost. Z različnimi obdelavami, dobi usnje čudovite teksture in barve. Usnje je material, ki ob pravilnem vzdrževanju ohrani lep videz zelo dolgo časa. Redno čiščenje praha lahko izvajate s suho ali vlažno krpo, v primeru madežev pa lahko uporabite namensko sredstvo za čiščenje. Slaba lastnost usnja je, da se trdovratni madeži zelo težko očistijo ali pa jih je celo nemogoče očistiti. V tem primeru je potrebno zamenjati prevleko. Prav tako usnja ne smete izpostavljati direktni sončni svetlobi, saj lahko pride do bledenja barve, odsvetovana pa je tudi postavitev usnjene sedežne garniture v bližino kaminov in ostalih virov visoke temperature. Umetni material, ki je najprimernejši za sedežne garniture je mikrotkanina. Mikrotkanina je zelo vzdržljiv material, ki je odporen na zunanje dejavnike kot je UV svetloba, toplota, manjše praske, madeži. Vsakodnevno umazanijo na mikrotkanini čistimo s sesalcem in vlažno krpo. Običajno je mikrotkanina odporna na madeže, kar pomeni, da se ne vpijejo v blago in jih lahko preprosto obrišemo s krpo. V primeru trdovratnih madežev pa sedežno garnituro očistimo z vlažno krpo in namenskim čistilom. Nekatere sedežne garniture imajo celo odstranljive prevleke blazin, ki jih lahko operemo v pralnem stroju. Kvalitetni materiali zagotavljajo nespremenjeno obliko prevlek po pranjih.

Moderna sedežna garnitura

Moderne sedežne garniture nudijo tudi številne funkcije, ki skrbijo za udobje

Moderne sedežne garniture so na voljo v različnih barvah. V preteklosti so bile sedežne garniture večinoma v temnih barvah, svetlih garnitur skoraj ni bilo na voljo. V današnjem času pa ni noben problem, če si želite sedežno garnituro v beli, sivi ali krem barvi. Ponudba na tržišču je res pestra zato ne bi smeli imeti problem najti vašo sanjsko sedežno garnituro. Izbira garniture pa se ne konča, ko se odločite za velikost, postavitev, material in barvo. Moderne sedežne garniture nudijo veliko funkcij, ki zvišujejo raven udobja. Odločite se lahko za nastavljive vzglavnike, tako po višini kot po naklonu. Prav tako se lahko odločite za nastavljive naslone za noge, ki jih lahko upravljate ročno ali s pomočjo električnega pogona. Nastavljivi vzglavniki in nasloni za noge vam bodo zagotovo nudili sprostitev in prijeten počitek. Če pa želite še dodatno sprostitev pa se lahko odločite za moderno sedežno garnituro z vgrajenim masažnim sistemom. Pri sproščanju vam lahko pomaga tudi vgrajen avdio sistem, ki poskrbi za predvajanje vaše najljubše glasbe.

Preverite našo obsežno ponudbo sedežnih garnitur