Klubske mize v dnevni sobi zavzemajo osrednje mesto

Klubske mize najdemo v skoraj vsaki dnevni sobi, saj so zelo primerne za odlaganje predmetov, ki jih želite imeti pri roki, medtem ko počivate na kavču. Nanjo ponavadi odložimo kavo, čaj in pecivo za obiske, lahko pa nam nam služi tudi kot odložišče za daljinski upravljalnik ali celo večerjo.Klubska mizica je tudi okrasni kos pohištva, ki dopolnjuje vaš kotiček s kavčem oziroma s sedežno garnituro. V pestri ponudbi boste zagotovo našli takšno, ki bo vaš dom obogatila z novim čarom.

Klubska miza

Klubske mize iz različnih materialov

Klubske mizeso običajno narejene iz lesa, takšna je npr. klubska mizica hrast ali oreh, kovine ali kombinacije obojega, na tržišču pa je moč najti tudi že druge modernejše materiale. Izbira klubske mize je običajno odvisna od stila dnevne sobe oziroma izbrane sedežne garniture. Tako se bo k masivni leseni garnituri iz pravega usnja bolj podala lesena masivna klubska mizica (hrast, oreh), medtem ko modernejše sedežne garniture narekujejo izbiro kake bolj oblikovno čiste klubske mize.

Zadnje čase so precej popularne postaleklubske mize inovatvnih oblik, ki jih je možnoenostavno razširitiv primeru, da potrebujemo več prostora ali pa take, ki služijo kot shranjevalniki mini taburejev.

IZDELAVA INOVATIVNIH KLUBSKIH MIZIC PO MERI

Pri izbiri klubske mize pomembni njena dolžina in višina

Osnovna napaka, ki jo ljudje delajo pri izbiri klubske mize, je ta, da izberejo premajhno glede na velikost dnevne sobe in kavča. Priporočljivo je, da je klubska mizica (lesena, steklena ali kovinska) proporcialna glede na kavč ali fotelje, poleg katerih stoji. Kar pomeni, da naj bi klubska mizica bila dolga približno dve tretjini dolžine kavča. Pomembna je tudi višina mizice, in sicer naj ta ne bi bila višja od kavča oziroma od dela kavča, na katerem sedimo.

Pomembna pa je tudi oddaljenost mizice od kavča - idealna razdalja je 45 centimetrov. Tako lahko brez težav dosežemo kozarec ali skodelico na mizi, poleg tega pa imamo tudi dovolj prostora, da brez težav po potrebi iztegnemo noge.

Klubska mizica