Jedilnica kot iz škatlice

Moderna jedilnicaJedilnica je pomemben prostor, v katerem ne le obedujemo, temveč tudi gostimo goste, pa naj gre za kosilo, slavnostno večerjo ali popoldansko kavico. Če je jedilnica prijetna in jedilni stoli udobni, se boste prijetno počutili tako vi kot tudi vaši gostje. Stil jedilnica je seveda, odvisen od posameznikovega okusa. Nekateri prisegajo na moderne jedilnice, drugi se bolje počutijo v bolj tradicionalnem ambientu, nekateri si želijo pravokotne, drugi ovalne ali okrogle mize za jedilnico, lesene ali plastične jedilne mize in stole ali celo velik in udoben jedilni kot. Karkoli vam ustreza, vam lahko podjetje Marolt priskrbi.

Kako izbrati jedilne stole?

Najprej - ni potrebno, da bi se jedilne mize in stoli ujemali. Še vedno so na voljo kompleti oziroma jedilne garniture, kar pa še ne pomeni, da ne morete prosto kombinirati mize in jedilnih stolov, ki so vam všeč. Paziti je potrebno le na nekaj smernic. Velikost jedilnih stolov in mize naj sovpadata: večina miz je v povprečju višine 75 centimetrov, višina stola (merjeno od sedala do tal) pa je nekje med 45 in 50 centimetrov. Nekje najudobnejša razdalja od mize do sedala pri jedilnih stolih je od 25 do 30 centimetrov. Ob tem sta pomembni tudi širina in dolžina sedala, da bodo stoli lepo zdrsnil pod mizo v jedilnici, brez da bi pri tem trkali drug ob drugega ali ob noge mize.

Da bo jedilnica prostor, v katerem se boste radi zadrževali, morajo biti jedilni stoli in tudi celotna jedilna garnitura udobni, zato ni slabo, če pred nakupom stol za jedilnico tudi preizkusite.

MODERJE JEDILNICE IN KUHINJE

Udobje v jedilnici

Na udobje v jedilnici vpliva tudi ostala dekoracija. Primerna preproga lahko naredi jedilnico mehkejšo ali elegantnejšo, na počutje v jedilnici pa vpliva tudi stensko okrasje. Okrogla miza za jedilnico bo delovala bolj domačno in prijateljsko, pravokotna pa elegantno. Če niste prepričani, kaj bi bilo najbolje za vaš primer, nas lahko kontaktirate in v podjetju vam bomo z veseljem priskočili na pomoč.

Jedilnica